Απο το Μαυροβούνι της Καρδίτσας ο Νεκρός Σμηναγός Γ. Μπαλταδώρος … O χειριστής του Μοιραίου Μιράζ 2000-5 (Η Ανακοίνωση του ΓΕΑ)

O Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ο άτυχος Χειριστής του Μοιραίου αεροσκάφους Mirage 2000-5 που κατέπεσε την Πέμπτη στις 12.15 το μεσημέρι 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Ο 34χρονος Σμηναγός (γεννημένος το 1984) ήταν πατέρας τριών παιδιών, και είχε γεννηθεί στο Μαυροβούνι Καρδίτσας.Σύμφωνα δε πληροφορίες ήταν πολύ Έμπειρος.

Στο προφίλ του στο Facebook κυριαρχεί μια χιουμοριστική φωτογραφία του στην οποία εμφανίζεται να κρατάει το Mirage άλλου πιλότου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή ανοιχτά της Σκύρου βρέθηκαν συντρίμμια του μαχητικού  και το Κιτ επιβίωσης Ιπταμένου που πιστοποίησαν ότι ο πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι νεκρός.

Η Ανακοίνωση του ΓΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ    Πτώση Αεροσκάφους Μ2000-5

 

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος.