Θέλει η «Φατμέ για να κρυφτεί» και η Χαρά δεν την αφήνει …Τι γράφουν τα Τουρκικά ΜΜΕ για την Πτώση του Μιράζ! (ΦΩΤΟ)

Η Hurriyet αναφέρει πως «ο Ελληνικός Τύπος» κάνει λόγο για επιχείρηση αναχαίτισης πριν την πτώση του αεροσκάφους, ενώ και η Cumhuriyet επικαλείται το ρεπορτάζ του συντάκτη της Hurriyet

 

Tα Τουρκικά ΜΜΕ προβάλλουν ως πρώτη είδηση στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις, την εξαφάνιση του ελληνικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο Πέλαγος.


«ΕΚΤΑΚΤΟ. Αγνοείται ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος στο Αιγαίο» είναι ο τίτλος της Sabah, που ενημερώνει πως το αεροπλάνο Μιράζ 2000-5 έχει εξαφανιστεί κοντά στον νησί  Σκύρος, ενώ πως ο πιλότος αγνοείται, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι έρευνες διάσωσης.

 


Με έκτακτη είδηση  στη Hurriyet όπου αναφέρθηκε ότι «σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο επέστρεφε από αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών», και πως ο πιλότος αγνοείται στη θάλασσα.

Και η Sozcu με τον τίτλο «Ελληνικό τζετ έπεσε στο Αιγαίο» παρουσίασε την είδηση ως έκτακτη.

Και η Cumhuriet από την πλευρά της αναφέρεται στην πτώση του ελληνικού αεροσκάφους στο Αιγαίο, αναφέροντας τα στοιχεία του ελληνικού ρεπορτάζ, ότι δηλαδή ο πιλότος του σχηματισμού ανέφερε ότι έχασε το άλλο αεροσκάφος που τον συνόδευε.

Στη συνέχεια επικαλούμενη το ρεπορτάζ της Hurriyet λέει ότι «ο ελληνικός Τύπος αναφέρει ότι το αεροσκάφος επέστρεφε από επιχείρηση αναχαίτισης».
 
H Κρατική τηλεόραση της TRT πάντως κρατά χαμηλούς  τόνους και αναφέρει σχετικά !

Πτώση μαχητικού Μιράζ 2000-5 σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης βορειοανατολικά της Σκύρου. Αγνοείται ο πιλότος, ο οποίος είναι ένας έμπειρος χειριστής με πολλές ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Μετά την αναχαίτιση, κατά την επιστροφή του στη Σκύρο ο πιλότος Νο2 του σμήνους ανέφερε ότι έχασε κάθε επαφή με το Νο1 (με τον αρχηγό του σμήνους).

Ηταν η στιγμή που τα δύο αεροσκάφη βρίσκονταν σε απόσταση 9 ν.μ βορειοαντατολικά της Σκύρου και άρχισαν τις διαδικασίες προσγείωσης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός.

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ αγνοείται ο πιλότος και δεν είναι γνωστό αν χρησιμοποίησε το σύστημα εκτόξευσης

 Οι Τούρκοι πάντως αναφέρουν οτι στην Περιοχή που έπεσε το Μαχητικό μας δεν είχαν Μαχητικά!!
veteranos.gr