Άλαλη η Δύση και οι εν Ελλάδι «έγκριτοι» οπαδοί των Λευκών Κρανών για την επίθεση με χημικά στο Χαλέπι

Freepen.gr – Τουλάχιστον 73 κάτοικοι γειτονιών στο Χαλέπι της Συρίας λαμβάνουν θεραπεία για συμπτώματα δηλητηρίασης με τοξικό αέριο, αφού οι τρομοκράτες του Ιντλίμπ επιτέθηκαν στην κατοικημένη περιοχή με πυρομαχικά γεμάτα αέριο, ανέφεραν συριακά ΜΜΕ.
Οι γειτονιές Al-Khalidiye και Al Zahraa, καθώς και η οδός Nile, στοχεύθηκαν από ρουκέτες το βράδυ του Σαββάτου, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA της Συρίας. Τα πυρομαχικά που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες έφεραν τοξικό αέριο, προκαλώντας ασφυξία σε δεκάδες πολίτες.
Η επικίνδυνη ουσία έχει προκαταρκτικά αναγνωριστεί ως χλώριο, σύμφωνα με τους γιατρούς. Ο επικεφαλής του υγειονομικού τμήματος του Χαλεπίου, Ζιάτ Χατζ Τάχα, ανέφερε ότι 50 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία της πόλης μετά το βομβαρδισμό, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των τραυματιών πιθανόν να αυξηθεί.
«Οι υπηρεσίες ασθενοφόρων συνεχίζουν να παρέχουν βοήθεια στα θύματα της χρήσης δηλητηριωδών αερίων από τρομοκρατικές ομάδες, πιθανώς χλώριο», ανέφερε ο Taha στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik της Ρωσίας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει αποστείλει στρατεύματα χημικής προστασίας που σταθμεύουν στη Συρία στην περιοχή. Βοηθούν τους πληγέντες και παρακολουθούν την κατάσταση στο έδαφος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου κ. Ιγκόρ Κονασένκοφ.
Τι έχουν να πουν η Δύση και οι εν Ελλάδι «έγκριτοι» οπαδοί των τρομοκρατών των Λευκών Κρανών για το συμβάν;

Powered by WPeMatico