Έξι τρομοκράτες της Χαμάς νεκροί από έκρηξη στη Γάζα

Έξι μέλη της Παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς σκοτώθηκαν το Σάββατο από έκρηξη που σημειώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από την έκρηξη η οποία, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, έμοιαζε να οφείλεται σε ατύχημα, στην περιοχή Αζ- Ζαουαϊντα, στην καρδιά του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς που ελέγχει τη Γάζα, ανακοίνωσαν ότι τα θύματα ήταν μέλη τους και κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι προκάλεσε την έκρηξη, χωρίς να αναφέρουν λεπτομέρειες ή αποδείξεις. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας «περίπλοκης επιχείρησης ασφάλειας και πληροφοριών», είπαν οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες, χαρακτηρίζοντας την έκρηξη «έγκλημα» και «σοβαρό περιστατικό ασφαλείας» που σχεδιάστηκε από τον «σιωνιστή εχθρό».
Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην έκρηξη στη Γάζα. «Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) δεν εμπλέκονται σε αυτό το περιστατικό με οιοδήποτε τρόπο» τόνισε ένας εκπρόσωπος του στρατού.

Powered by WPeMatico