Έτοιμοι ακόμη και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο, λέει ο υπουργείο Εσωτερικών

δημοσκόπηση, εκλογές, μονάδων

Τη θέση ότι το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε ετοιμότητα ακόμα και για την διεξαγωγή πενταπλών εκλογών τον Μάιο, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ, Κώστας Πουλάκης, σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό “ΘΕΜΑ 104,6”.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “είμαστε προετοιμασμένοι και μπορούμε να ανταποκριθούμε και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο”. Πρόσθεσε ότι ετοιμάζονται παραγγελίες για 140.000 κάλπες, ενώ προανήγγειλε διπλασιασμό των εκλογικών τμημάτων από 15.000- 20.000 σε 35.000.

Ερωτηθείς αν το ΥΠΕΣ αντέχει σε μια εκλογική διαδικασία τέτοιου μεγέθους, ο κ. Πουλάκης απάντησε ότι “τεχνικά το αντέχει, θα είμαστε έτοιμοι”. Πρόσθεσε ότι “οργανωτικά είμαστε έτοιμοι και στο πιο ακραίο σενάριο και δεν θα αιφνιδιαστούμε”. Συμπλήρωσε δε, ότι στη διάθεση του υπουργείου βρίσκονται οι λίστες με τους δικαστικούς αντιπροσώπους και ότι υπάρχει μια μεγάλη λίστα που αν χρειαστεί, μπορεί και να διευρυνθεί.

Τέλος, ο γ.γ. του ΥΠΕΣ έκανε λόγο ότι παρά την πεποίθηση του ότι το υπουργείο είναι έτοιμο για όλες τις εκλογικές πιθανότητες, ο ίδιος θεωρεί ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο. Όσο για τις ευρωεκλογές, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα να γίνουν με λίστα, υπογραμμίζοντας ότι θα διεξαχθούν με “σταυρό”.

The post Έτοιμοι ακόμη και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο, λέει ο υπουργείο Εσωτερικών appeared first on .

thesstoday.gr/

Συντάκτης:

admin2