Αλβανικό Ναυτικό: Το πλοίο ‘Lissus’ πραγματοποίησε την πρώτη επιχείρηση στο Αιγαίο

«Έφθασε πριν από λίγες ημέρες στο Αιγαίο Πέλαγος η 9η αποστολή του αλβανικού ναυτικού με το πλοίο ‘Lissus’, που από την πρώτη ημέρα ασχολείται για την υποστήριξη της μεταναστευτικής κρίσης», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Από: echedoros-a.gr

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το πρωί , το πλοίο ‘Lissus’ ανακάλυψε στην περιοχή που επιχειρεί ένα φουσκωτό σκάφος με 40 άτομα. Σε συνεργασία με την τουρκική ακτοφυλακή και τον Frontex έγινε δυνατή η διάσωση των μεταναστών από τη φουσκωτή βάρκα σε σκάφος του Frontex, από όπου μεταφέρθηκαν στην Τσεσμέ (Κρήνη) και οδηγήθηκαν στο τοπικό κέντρο υγείας.

Η επιχείρηση της αλβανικής ναυτικής αποστολής στις 19 Ιουλίου, η ναυτική αποστολή με το πλοίο ‘Lissus’, ήταν μέρος της επιχείρησης “Sea Guardian” στο Αιγαίο Πέλαγος, οι Αλβανοί ναυτικοί θα βρίσκονται εν πλω για ένα τρίμηνο, ενώ το πλοίο θα παραμείνει στο Αιγαίο έξι μήνες.

(Σημείωση Βαλκανικού Περισκοπίου: Η ονομασία του πλοίου ‘Lissus’ αναφέρεται στην πόλη Lezhë της βορειοδυτικής Αλβανίας, ιστορική πόλη της Ιλλυρίας, που στην αρχαιότητα ήταν ελληνική αποικία με την ονομασία Λισσός (=Λεία), όπως και η Λισσός της δυτικής Κρήτης)

(Στοιχεία από aaf.mil.al)

Powered by WPeMatico