ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ASTRID LIDGREN MEMORIAL AWARD 2019

Astrid Lindgren Memorial Award 2019Στην Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των χωρών για το βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award 2019. Οι 246 υποψήφιοι από 64 χώρες παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της επιτροπής ALMA Boel Westin. Ανάμεσα τους τέσσερις Έλληνες συγγραφείς, o Ευγένιος Τριβιζάς, ο  Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Γιολάντα Πατεράκη. Υποψήφιος για τη χώρα μας και ο οργανισμός Library4All με την σπουδαία φιλαναγνωστική δράση.

Στη λίστα υπάρχουν σπουδαία ονόματα, όπως ο Έρικ Καρλ, η Ντέμπορα Έλις, ο Μπερνάρ Φριό, η Μαρζάν Σατραπί, η Μπεατρίτσε Αλεμάνια,  ο Πάτρικ Νες και ο Όλιβερ Τζέφερς.

Το βραβείο Memorial Astrid Lindgren αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βραβεία παιδικής λογοτεχνίας, το οποίο θεσπίστηκε από την κυβέρνηση της Σουηδίας το 2002 για να τιμήσει τη Σουηδή συγγραφέα βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας Άστριντ Λίντγκρεν (Πίπη Φακιδομύτη). Σκοπός του βραβείου είναι να αυξήσει το ενδιαφέρον για την παιδική- νεανική λογοτεχνία και να προωθήσει το δικαίωμα των παιδιών στον πολιτισμό.

Το βραβείο Memorial Astrid Lindgren απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν ή περισσότερους ζώντες δημιουργούς και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο που ανέρχεται στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών. (περίπου 580.000 ευρώ).

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 2 Απριλίου 2019.

The post ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ASTRID LIDGREN MEMORIAL AWARD 2019 appeared first on Τaλκ – για γονείς που τα βλέπουν όλα.

Powered by WPeMatico