Αντίποινα Ερντογάν για την «κριτική» στο Κοράνι: Κλείνει τις σχολές γαλλικής φιλολογίας

Αντίποινα Ερντογάν στο μανιφέστο που υπέγραψαν 300 προσωπικότητες (Χριστιανοί ή άθρησκοι) στη Γαλλία, μέσω του οποίου ζήτησαν να αφαιρεθούν στίχοι του Κορανίου που καλούν για τον φόνο και την τιμωρία των εβραίων, των χριστιανών και των απίστων. 

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Τουρκίας απαγόρευσε την εισαγωγή νέων φοιτητών στις σχολές γαλλικής φιλολογίας, στον απόηχο της έντονης αντίδρασης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο μανιφέστο που υπέγραψαν 300 προσωπικότητες στη Γαλλία, μέσω του οποίου ζήτησαν να γίνουν αλλαγές στο Κοράνι.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η Hurriyet, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου οι σπουδαστές που φοιτούν ήδη στις σχολές γαλλικής φιλολογίας, θα έχουν τη δυνατότητα να αποφοιτήσουν, ωστόσο τα τμήματα δεν θα δέχονται νέους φοιτητές. Στην αιτιολογία της απόφασης γίνεται αναφορά  σε λόγους «αμοιβαιότητας» καθώς δεν λειτουργούν αντίστοιχες σχολές τουρκικών σπουδών στη Γαλλία.

Ωστόσο, η κίνηση έρχεται μόλις δύο μέρες μετά τις σφοδρές επικρίσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, στη διακήρυξη «εναντίον του νέου αντισημιτισμού» που υπέγραψαν 300 προσωπικότητες στη Γαλλία, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός, με την οποία ζητούσαν να αφαιρεθούν αποσπάσματα από το Κοράνι.

«Καταρχάς, ποιοι είστε εσείς που επιτίθεστε σε κάτι ιερό για εμάς;» είχε αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω κείμενο «αχρείο». Επίσης είχε κατηγορήσει τους 300 Γάλλους ότι «δεν διαφέρουν σε κάτι από το ISIS».

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες και από άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ να χαρακτηρίζει το μανιφέστο «έγκλημα μίσους» και απαιτώντας από τη γαλλική κυβέρνηση να το αγνοήσει.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι συνιστά «εντυπωσιακό παράδειγμα πνευματικής βίας και βαρβαρότητας», αναφέροντας επίσης ότι ο «φανατισμός» που εκφράζει προσιδιάζει στο ISIS.

Την απαρέσκειά του εξέφρασε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, λέγοντας προς τους 300 Γάλλους ότι δεν είναι το Κοράνι ξεπερασμένο αλλά ότι  «εσείς είστε ξεπερασμένοι»

Σημειώνεται ότι στο μανιφέστο που είχε δημοσιευθεί στις 22 Απριλίου από την εφημερίδα Le Parisien, οι 300 υπογράφοντες είχαν καταγγείλει ένα «νέο αντισημιτισμό» στη Γαλλία, ο οποίος χαρακτηρίζεται, όπως ανέφεραν, από την «ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση».

Το βασικό αίτημα που εξέφραζαν ήταν «να χαρακτηριστούν άκυροι από τις θεολογικές αρχές οι στίχοι του Κορανίου που καλούν για τον φόνο και την τιμωρία των εβραίων, των χριστιανών και των απίστων».

πηγή: liberal.gr

Ο Θάνος Τζήμερος έγραψε τα εξής για το θέμα..
Για να το καταλάβουμε καλύτερα. Τι ζήτησαν οι 300 Γάλλοι; Να να χαρακτηριστούν άκυροι από τις θεολογικές αρχές οι στίχοι του Κορανίου που καλούν για τον φόνο και την τιμωρία των εβραίων, των χριστιανών και των απίστων.
Τι απάντησε ο Ερντογάν; Ποιοι είστε εσείς που θα μας υποδείξετε τι θα λένε τα ιερά μας βιβλία; Ποιος είχε δίκιο; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!
Από πού κι ως πού 300 Γάλλοι πολίτες (Χριστιανοί ή άθρησκοι) ζητούν αλλαγή των ιερών βιβλίων του Ισλάμ; Θα ήταν σαν να υπέγραφαν ένα κείμενο 300 ισλαμιστές που να ζητούν αλλαγή της Καινής Διαθήκης ή έστω των αρχών του Δυτικού Κοσμικού Κράτους.

Γιατί οι 300 Γάλλοι έκαναν αυτή την αυταπόδεικτη ανοησία; Διότι στη Γαλλία και συνολικά στην Ευρώπη δεν έχουν τις κοχόνες να αναγνωρίσουν ότι το Ισλάμ είναι ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ μισαλλόδοξο, επιθετικό, ΜΗ ΑΝΕΚΤΙΚΟ με την διαφορετικότητα και να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του στην Ε.Ε.

Όπως έχω γράψει σε δεκάδες άρθρα, δεν πρόκειται για θρησκεία μόνο, αλλά για κανονιστικό, νομικό πλαίσιο που ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ σε ΟΛΕΣ τις βασικές αρχές του Δυτικού Πολιτισμού.
Όπως δεν θα δεχόμασταν την ίδρυση ενός συλλόγου παιδεραστών, δαρτών γυναικών, καταπιεστών παιδιών και επίδοξων δολοφόνων των αλλόθρησκων, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε τη λειτουργία στην Ε.Ε. μιας «θρησκείας» με τις ίδιες ακριβώς αρχές, κάτι που αντιληφθήκαμε αφού πρώτα απέκτησαν πληθυσμιακή δύναμη και άρχισαν να δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Η Ευρώπη ΔΕΝ θα αποφύγει τη σύγκρουση με το Ισλάμ. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα. Και ήδη πολύ αργήσαμε.

Powered by WPeMatico