ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ! Δικάζονται 48 Τούρκοι Κομάντος για Ανυπακοή …Αρνήθηκαν να εκτελέσουν Αποστολή εναντίον των Κούρδων στο Χακάρι

48 Τούρκοι Κομάντος δικάζονται για ανυπακοή: Οι στρατιώτες δηλώνουν πως ¨Από αμέλεια είχαμε 4 απώλειες¨

Μήνυση για ανυπακοή έγινε σε 48 μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ταξιαρχίας του Μπόλου, οι οποίοι το 2017 μετείχαν σε μια στρατιωτική επιχείρηση στην επαρχία Τσουκούρτζα του νομού Χακκάρι. Οι στρατιώτες ισχυρίζονται πως από αμέλεια των αξιωματικών τους, έχασαν την ζωή τους 4 συνάδελφοι τους.
Σύμφωνα με το κείμενο του Αλιτζάν Ουλουντάγ από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, μονάδες της 2ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων του Μπόλου, στις 15/10/2017 μετείχαν στην στρατιωτική επιχείρηση «Μάρτυρα Στρατηγού Αϊντογάν Αϊντίν». Κατά την επιχείρηση 4 στρατιώτες σκοτώθηκαν έξι τραυματίστηκαν και 8 μέρες μετά επέστρεψαν στην βάση τους.

Οι Καταδρομείς δεν θέλησαν να πάνε στην επιχείρηση

Όταν έφτασε εντολή πως «μπορεί πάλι να γίνει και νέα επιχείρηση», οι στρατιώτες είπαν πως φυσικά και ψυχικά είναι κουρασμένοι και επίσης ότι το ηθικό τους έχει πέσει λόγω της απώλειας των συντρόφων τους.

Οι Καταδρομείς λένε πως τότε δέχθηκαν πιέσεις και προσβολές από τους αξιωματικούς τους για να αναλάβουν καθήκοντα και τότε όλοι οι στρατιωτικοί του λόχου παραιτήθηκαν.

Τότε ο επικεφαλής της ταξιαρχίας πήγε στην μονάδα και τους είπε πως ¨σε περίπτωση που ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους δεν θα διατάξει καμία έρευνα σε βάρος τους¨. Από τους 48 λοχίες οι 18 πήραν πίσω την παραίτηση, ενώ οι 30 επέμειναν σε αυτήν.

¨Χωρίς ανάπαυση και δίχως να γίνει κάποιο σχέδιο βγήκαμε για επιχείρηση¨

Αλλά το θέμα δεν έκλεισε και άρχισε έρευνα. Στην απολογία του ένας λοχίας καταλογίζει σοβαρές παραλείψεις. Ανέφερε πως στις 12/10/2017 μεταβαίνοντας στην περιοχή εσωτερικής ασφάλειας, ένας σύντροφος τους έγινε μάρτυρας από ατύχημα και συνέχισε λέγοντας :

¨Στοιχεία του 1ου Τάγματος Κομάντο, στις 15/10/2017 κατέβασαν υλικά από φορτηγά και την ίδια μέρα, ετοίμασαν τα υλικά τους και το ίδιο βράδυ άρχισαν την επιχείρηση. Χωρίς ξεκούραση εν όψει της επιχείρησης και δίχως να γίνει ένα λεπτομερές σχέδιο, η μονάδα μας βγήκε και είχε νεκρούς μάρτυρες και τραυματίες.

Δεν υπήρξε λεπτομερής σχεδιασμός. Δεν εφαρμόστηκε κανένα επιχειρησιακό μέτρο ασφαλείας. Το ότι στην διάρκεια της επιχείρησης είχαμε 4 συντρόφους μας μάρτυρες και άλλους 6 τραυματίες, μας επηρέασε ψυχολογικά¨.

Το ελικόπτερο επέστρεψε κενό

Ο λοχίας περιγράφει πως κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έμειναν 8 μέρες σε μια κορυφή ύψους 1800 μέτρων, πως οι αξιωματικοί προσέβαλλαν αυτούς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν, ενώ δεν στάθηκε δυνατό αυτοί που είχαν τραυματιστεί να τους ανεβάσουν στο ελικόπτερο που πήγε εκεί.
Τότε ήμασταν σε άδεια
Ο λοχίας στην απολογία του αναφέρει πως η εντολή για την επιχείρηση στην οποία δεν μετείχαν δεν τους δόθηκε αργότερα γραπτώς, αλλά και ότι όταν οι αξιωματικοί τους το ζήτησαν, αυτοί είχαν άδεια στο διάστημα από 24 ως 26 Οκτωβρίου.

http://www.diken.com.tr/48-komandoya-itaatsizlik-davasi-askerler-ihmal-sonucu-dort-kayip-verdik-diyor/
3/12/2018

Σε Μετάφραση απο τα :http://tourkikanea.gr
Powered by WPeMatico