Βουλγαρία: Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στην Σόφια, εμπλοκή και Ιρανών

Ένα οπλοστάσιο που περιλαμβάνει περισσότερα από εκατό όπλα, ανάμεσα στα οποία τυφέκια εφόδου Καλάσνικοφ, ανακαλύφθηκε στη Σόφια, όταν οι αρχές διέλυσαν ένα δίκτυο, η έκταση του οποίου δεν έχει προηγούμενο στη Βουλγαρία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Πέντε Βούλγαροι, ανάμεσα στους οποίους ο φερόμενος αρχηγός του δικτύου, και δύο Ιρανοί συνελήφθησαν στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, η οποία διεξήχθη σ’ ολόκληρη τη Βουλγαρία.Το οπλοστάσιο, το οποίο ανακαλύφθηκε στον υπόγειο χώρο στάθμευσης μιας πολυκατοικίας της πρωτεύουσας, περιλάμβανε κυρίως 67 Καλάσνικοφ, 37 υποπολυβόλα Scorpion, 43 άλλα πιστόλια, 8 κιλά εκρηκτικών και περίπου 50.000 φυσίγγια, ανέφεραν οι βουλγαρικές αρχές.

«Δεν έχω δει ποτέ τέτοια ποσότητα όπλων και μιας ποιότητας συγκρίσιμης μ’ εκείνη των όπλων με τα οποία είναι εξοπλισμένες οι ειδικές μονάδες μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος Ιβάιλο Σπιριντόνοφ, τα όπλα αυτά προορίζονταν πιθανόν για εξαγωγή, «με τον πλησιέστερο προορισμό να είναι η Ευρώπη».

Ο φερόμενος αρχηγός, ο οποίος διέθετε άδεια πωλητή όπλων, είχε καταδικασθεί τον Μάρτιο σε φυλάκιση τριών ετών για παράνομη πώληση 50 υποπολυβόλων Uzi, όμως είχε αποφυλακιστεί μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του. Συνελήφθη την Παρασκευή, τη στιγμή που έμπαινε στο γκαράζ.

Δύο μέλη του δικτύου συνελήφθησαν χθες Τρίτη στο Καζανλάκ (κεντρική Βουλγαρία) κατά την πώληση 17 Καλάσνικοφ και 15 πιστολιών με σιγαστήρα που είχαν κλαπεί από το τοπικό εργοστάσιο. Οι πέντε άλλοι ύποπτοι, δύο από τους οποίους είναι Ιρανοί, συνελήφθησαν μέσα στο τυπογραφείο που παρήγε πλαστά έγγραφα για λογαριασμό του δικτύου. Η παραγωγή ελαφρών όπλων και πυρομαχικών αντιπροσωπεύει σχεδόν το 3% του βουλγαρικού ΑΕΠ και στον τομέα απασχολούνται 30.000 άνθρωποι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Powered by WPeMatico