Γιατί το GDPR είναι απλά μια τρύπα στο νερό και μας κοροϊδεύουν

Τι είναι το GDPR; Μια τρύπα στο νερό που έχει προκαλέσει υστερία. Έχω πάρει στο e-mail μου εκατοντάδες μηνύματα από εταιρείες που ουδέποτε μου είχαν ξαναστείλει, αν επιθυμώ να κρατήσω την επικοινωνία!
Του Στρατή Μαζίδη
Γιατί βλέπετε το πρόβλημα της ιδιωτικότητας είναι αν επειδή έκανα μια αγορά με βομβαρδίζουν στη συνέχεια με διαφημιστικά e-mails. Το πρόβλημα είναι αν με έβαλαν δίχως τη θέλησή μου σε ένα mail list από το οποίο όμως μπορώ να διαγραφώ. Το πρόβλημα είναι αν ο γιατρός μου, κρατά ιατρικό φάκελο για το ιστορικό μου.
Αλλά για δύο λεπτά. Για ποια προσωπικά δεδομένα μιλάμε; Αυτά που αν θες να κάνεις μια Α αγορά πρέπει να γίνει μέσω κάρτας για να ξέρουν οι τράπεζες και η εφορία τι αγόρασες με τα δικά σου χρήματα; Για ποια προσωπικά δεδομένα μιλάμε; Αυτά που θέλουν να καταγραφούν στο περιουσιολόγιο για να προχωρήσουν σε φόρο περιουσίας ώστε να αρπάξουν ό,τι απέμεινε; 
Μεγαλύτερη προσβολή στα προσωπικά δεδομένα από το να σου ζητούν να τους ενημερώνεις τι κάνεις με τα χρήματα που νόμιμα και τίμια κατέχεις, δεν υπάρχει.
Σε μια εποχή κατά την οποία παρακολουθούνται οι πάντες και τα πάντα, είναι λίγο αστείο να μιλάμε για προστασία προσωπικών δεδομένων. Αυτήν πρέπει να την πιάσουμε από την αρχή και να τη θωρακίσουμε σωστά. Όχι μπλοκάροντας e-mails αλλά παρακολουθώντας τι έκανες και που.
* photo: Msporch / pixabay

Powered by WPeMatico