Για δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου που εξαφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη μεταδίδει το Reuters

militaire Απίστευτη εξέλιξη στο θρίλερ της εξαφάνισης Σαουδάραβα δημοσιογράφου στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη! Όπως μεταδίδει το Reuters πηγές της τουρκικής αστυνομίας διαρρέουν ότι ο Τζαμάλ Χασόγκι, δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο!
“Η αρχική εκτίμηση της τουρκικής αστυνομίας είναι ότι ο Χασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Πιστεύουμε ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη και το πτώμα στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το προξενείο” ανέφερε μία πηγή στο Reuters.
Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος, ο οποίος έχει επικρίνει την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, είχε εξαφανιστεί από τις 2 Σεπτεμβρίου, μετά την είσοδό του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Χασόγκι, πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης, αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ πέρυσι φοβούμενος πιθανή σύλληψή του, αφού επέκρινε ορισμένες αποφάσεις του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν και την στρατιωτική επέμβαση του Ριάντ στην Υεμένη.
Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στην 169η θέση στην παγκόσμια κατάταξη 180 χωρών για την ελευθερία του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF). Το Ριάντ δεσμεύτηκε για μια εκστρατεία εκσυγχρονισμού από τότε που ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν ορίστηκε διάδοχος του θρόνου.

Powered by WPeMatico