ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ: 49 Νεκροί, 172 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός

Κατά την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σήμερα στις 10 το πρωί, οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αττική είναι 49 άτομα, εκ των οποίων οι 25 είναι οι σωροί που βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε αγρόκτημα της περιοχής Αργυρά Ακτή στο Μάτι, πολύ κοντά στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση οι τραυματίες είναι 172, εκ των οποίων 156 ενήλικοι και 16 ανήλικοι. Πρόκειται για τραυματίες που νοσηλεύονται γιατί οι ελαφρά τραυματίες που δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες εκτός νοσοκομείου είναι εκατοντάδες, ίσως πάνω από 1.000. Έχουν εκφραστεί φόβοι για περισσότερους νεκρούς και τραυματίες. Οι περίπου 689 εγκλωβισμένοι στις ακτές της Ραφήνας απεγκλωβίστηκαν σώοι.

Η πυρκαγιά στην Αττική ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Πεντέλης και λόγω των ισχυρότατων ανέμων, ιδιαίτερα των ισχυρών στιγμιαίων ριπών του αέρα. Το θετικό είναι ότι οι δυνατοί άνεμοι έχουν κοπάσει, κάτι που βοηθά το έργο της πυροσβεστικής.

Στο κομμάτι των υλικών καταστροφών, σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν οι Δήμαρχοι της περιοχής, μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από 1.000 σπίτια και 300 αυτοκίνητα.

Αυτός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός.

The post ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ: 49 Νεκροί, 172 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός appeared first on Defence Review.

Powered by WPeMatico