ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ! Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΟ ΙΝΣΤΑΓΚΡΑΜ: «Γ@ΜΙΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!»

Όλο και μεγαλώνει η κόντρα μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, καθώς μετά τον κινηματογραφικό έλεγχο που έγινε στο αεροδρόμιο στο απελαθέντα γενικό πρόξενο του Ισραήλ, ο γιος του Νετανιάχου έκανε ένα ποστ στο Instagram

Ο Γιάιρ Νετανιάχου, γιος του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δημοσίευσε μια εικόνα λέγοντας «Fuck Turkey», στο λογαριασμό του στο Instagram την Τετάρτη, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

Αυτό έπεται μιας διπλωματικής κόντρας μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, η οποία άρχισε την Τρίτη, όταν η Άγκυρα απέλασε τον πρεσβευτή του Ισραήλ, ως αντίποινα, για το μακελειό που συντελέστηκε στη Γάζα, τη Δευτέρα, όταν τουλάχιστον 61 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά του στρατού του Ισραήλ αλλά και χρήση χημικών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

«Γ@μιέτ@ι η Τουρκία» έγραψε ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μ.Νετανιάχου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εκφράζοντας το λαό του Ισραήλ τη στιγμή που έχουμε απανωτά τουρκο-ισραηλινά επεισόδια. Τούρκοι ξυλοκόπησαν πριν λίγο την ομάδα Hadashot 2 η οποία βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη.

 Τούρκοι τους επιτέθηκαν στην πλατεία Taksin εν μέσω ουρλιαχτών, προφανώς των γνωστών Αλλάχ Ακμπαρ. Ευτυχώς ο ρεπόρτερ Ohad Hemo και ο παραγωγός, Oded Bino, γλίτωσαν τα χειρότερα και δεν χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη, όπως διαβάζουμε σε στρατιωτικό πόρταλ.

Νωρίτερα οι Τούρκοι ταπείνωσαν τον πρέσβη του Ισραήλ με τους Ισραηλινούς να κάνουν λόγο για περίοδο σχέσεων «Μαβί Μαρμαρά».

Ολόκληρη η περιοχή «χορεύει» πλέον στους ρυθμούς της σύγκρουσης Ισραήλ-Τουρκίας. Αν αυτές οι δυο χώρες είχαν κοινά σύνορα πλέον θα μιλούσαμε για γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή.

«Ο γιος του του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μ.Νετανιάχου, έγραψε ένα ρητό μήνυμα για την Τουρκία. «Γ@μιέτ@ι η Τουρκία έγραψε στο Ινσταγκραμ.

Και μια λεπτομέρεια:

Στην φωτογραφία όπως θα δείτε, το γράμμα «C» έχει το σύμβολο της Τουρκίας, είναι γραμμένο ως ημισέληνος με αστέρι, σύμβολο του Ισλάμ.

Ο Yair Netanyahu εξέφρασε την οργή εκατ Ισραηλινών.

www.makeleio.gr