Η Μεγάλη Βρετανία καλεί πολίτες της Κοινοπολιτείας να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω έλλειψης προσωπικού

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, τα οποία επικαλούνται έγγραφα κατατεθειμένα στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Βρετανική Κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει την ένταξη σε υπηρεσία, στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σε 1.350 πολίτες της Κοινοπολιτείας (Ινδία, Αυστραλία, Καναδά, Μπαγκλαντές κ.ά.).

Για να συμβεί αυτό το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων τροπολογία που ακυρώνει την προϋπόθεση της μόνιμης διαμονής στη Μεγάλη Βρετανία για τουλάχιστον 5 χρόνια, προϋπόθεση που ίσχυε έως το 1998 και ξανά από το 2013 μέχρι σήμερα.

Η απόφαση αυτή προκρίθηκε στο πλαίσιο της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις τόσο στρατεύσιμους όσο και σε βαθμοφόρους. Αίτηση στράτευσης μπορούν πλέον να καταθέσει ο οποιοσδήποτε ενήλικας πολίτης κράτους-μέλους της Κοινοπολιτείας.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη υπάρχουν ειδικά νομοθετήματα, τα οποία επιτρέπουν τη στρατολόγηση από την Ιρλανδία και το Νεπάλ (Gurkhas), ενώ τον Μάιο του 2016 η προϋπόθεση της πενταετίας απενεργοποιήθηκε, αλλά μόνο για ορισμένο αριθμό 200 πολιτών της Κοινοπολιτείας, κατ’ έτος, για την κάλυψη εξειδικευμένων τεχνικών θέσεων στις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, το 2018 οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αντιμετωπίζουν έλλειμμα προσωπικού της τάξεως των 8.200 ατόμων. Η πρόσληψη 1.350 πολιτών είναι ένα μέτρο. Ένα άλλο μέτρο αφορά στην εξάλειψη όλων των περιορισμών, που αφορούν στην ένταξη γυναικών στις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σήμερα, στις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν 4.500 πολίτες της Κοινοπολιτείας, εκ των οποίων 3.940 στο Στρατό, 480 στο ναυτικό και 80 στην Αεροπορία.

The post Η Μεγάλη Βρετανία καλεί πολίτες της Κοινοπολιτείας να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω έλλειψης προσωπικού appeared first on Defence Review.

Powered by WPeMatico