Η νίκη των ευρωσκεπτικιστών στην Ιταλία, αρχή του τέλους της οικονομικής κατοχής της Ευρώπης από τη Γερμανία

Η νίκη των ευρωσκεπτικιστών στην Ιταλία, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, παρ’ όλη την προσπάθεια του Βερολίνου να την ανατρέψει, σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της σύγχρονης οικονομικής κατοχής της Ευρώπης από τη Γερμανία. 
Θεόδωρος Κατσανέβας
Στις ΗΠΑ, ο  Ντόναλντ Τράμπ, παρ’ όλες τις παλινωδίες, αμφισημίες και παρορμήσεις του, κλιμακώνει τον οικονομικό πόλεμο της δυτικής υπερδύναμης ενάντια στην Γερμανία. Και είναι πολύ απίθανο να βοηθήσει το Βερολίνο στην επιχείρηση ποδηγέτησης της Ιταλίας, όπως πολύ πιθανό θα έκαναν οι Ομπάμα – Κλίντον.  Σε αντίθεση με τους προκατόχους του στον Λευκό Οίκο, ο Τράμπ αντιπαθεί σφόδρα την ευρωζώνη που τη θεωρεί-και πολύ σωστά- ότι, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας. Και ας μην ξεχνάμε τη δήλωσή του ότι, “η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα και τα χρέη να τα πληρώσει η Γερμανία”.
Τον δρόμο ενάντια στην Ευρώπη της Γερμανίας, άνοιξαν  πρώτοι οι Βρετανοί με το Brexit την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ήττα της Χίλαρυ Κλίντον στις ΗΠΑ, σηματοδότησε  την ανάσχεση αν όχι την ανατροπή της παγκοσμιοποίησης, την ενδυνάμωση των εθνών-κρατών και την αποδυνάμωση της Ευρώπης της Γερμνίας. Με προσωρινό ανάχωμα τη νίκη του Μακρόν στη Γαλλία, η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού  σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και μέσα στη Γερμανία, δείχνει ότι το ρολόι της ιστορίας αλλάζει κατεύθυνση. Όσο και αν κινδυνολογούν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα τα συστημικά ΜΜΕ μιλώντας για λαϊκιστές και ακροδεξιούς, οι πατριωτικές δυνάμεις κερδίζουν παντού έδαφος.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα η ευρωζώνη, παραπαίει οικονομικά και βουλιάζει στα χρέη. Οι περισσότεροι σημαντικοί  διεθνείς οικονομολόγοι και αναλυτές όλων των πολιτικών αποχρώσεων, διαπιστώνουν ότι, η γερμανική οικονομική συνταγή είναι ολέθρια για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Σήμερα, ύστερα από δέκα χρόνια συνεχόμενης  και απέραντης φτωχοποίησης της δικής μας χώρας μέσα στην ευρωκόλαση, οφείλουμε επιτέλους να απαλλαγούμε από τις ανίερες, ατεκμηρίωτες, γελοίες φοβίες με τις οποίες μας βομβαρδίζει συστηματικά και σαρωτικά το κατεστημένο υπέρ του ευρώ και κατά του εθνικού νομίσματος. Το οποίο χρησιμοποιούν οι 215 από τις 240 χώρες του κόσμου διεθνώς, οι περισσότερες από τις οποίες αναπτύσσονται αλματωδώς αφήνοντας πίσω την Ελλάδα στη μιζέρια της ευρωκατοχής.
Η  πρότασή μας για τη συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή με βάση ένα σοβαρό,καλά μελετημένο και συγκροτημένο οικονομικό και πολιτικό σχέδιο, που παίρνει υπόψη της τις διεθνείς γεωπολιτικές ισορροπίες, δεν αποτελεί ιδεοληψία ή αυτόνομο στόχο, αλλά βασικό όχημα για την έξοδο από την κρίση, από τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία που δεν έχει βιώσει ποτέ στο παρελθόν ο ελληνικός λαός. Γιατί καλό θα είναι να μην ξεχνάμε πάντα, πως ζούσαμε με το εθνικό μας νόμισμα και πως ζούμε σήμερα με το ευρώ. Και να κρίνουμε με τη λογική και όχι με βάση τα ατέλειωτα ψέματα, τις μισές αλήθειες, τις ψεύτικες φοβίες και τις κάλπικες ελπίδες  που εκμεσούν τα συστημικά ΜΜΕ. Οι κατοχικές δυνάμεις μας φαίνονται μεγάλες γιατί είμαστε σκυφτοί. Ας εγερθούμε.
* photo: https://www.dailysquib.co.uk/world/28735-italian-job-eu-technocrat-sent-germany-dissolves-thoughts-democracy-italy.html

Powered by WPeMatico