Η Ρωσία πάγωσε την παράδοση S-300 στη Συρία – «Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν ό,τι χρειάζονται»

Freepen.gr – Οι διαπραγματεύσεις για τις παραδόσεις του αεροπορικού αμυντικού συστήματος S-300 στη Συρία τίθενται σε αναμονή, ανέφερε η ρωσική εφημερίδα «Izvestiya» στις 11 Μαΐου επικαλούμενη το σύμβουλο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν για τη στρατιωτικοτεχνική συνεργασία, Βλαντιμίρ Κοζίν.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε για παραδόσεις σύγχρονων νέων στρατιωτικών συστημάτων (αεροπορική άμυνα – Izvestia)», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Κοζίν στον Ιζβεστία, απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με τη μεταφορά του συστήματος S-300 στη Συρία.

«Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν ό,τι χρειάζονται», σημειώνει επίσης ο Βλαντιμίρ Κοζίν.

Ωστόσο μόλις λίγες μέρες νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει το σύστημα πυραυλικής άμυνας S-300 στη Συρία.

«Οτιδήποτε απαιτείται για να βοηθήσουμε το συριακό στρατό για να αποτρέψει την επιθετικότητα, είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε» είχε δηλώσει ο Λαβρόφ.

Τελικά μετά την επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Μόσχα, η Ρωσία αποφάσισε να επανεξετάσει την απόφασή της σχετικά με την προσφορά S-300 στη Συρία.

Powered by WPeMatico