Η συνταγή της Ημέρας: Ψητές τσιπούρες

Ψητές τσιπούρες…

Υλικά συνταγής

4 τσιπούρες των 250γρ. – 300γρ.

ελαιόλαδο για να λαδώσουμε τα ψάρια

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη (προαιρετικά)

Διαδικασία συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις τσιπούρες από λέπια και εντόσθια. Αλατίζουμε και λαδώνουμε τα ψάρια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι), από πάνω τα ψάρια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.

Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 8 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά.

Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ρίγανη (προαιρετικά).

ΠΗΓΗ

Powered by WPeMatico