«Θα αναζητήσουμε άλλους συμμάχους», απαντά ο Ερντογάν στις νέες αμερικανικές κυρώσεις

Κλιμάκωσε, τουλάχιστον σε λεκτικό επίπεδο, ο Ερντογάν την αντιπαράθεση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ. Σε άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «New York Times», ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι με την πολιτική της κατά της Τουρκίας υπονομεύει τα συμφέροντα της και αναγκάζει την Άγκυρα να αναζητήσει άλλους συμμάχους, πέραν των ΗΠΑ. Επίσης ο Τούρκος Πρόεδρος ρίχνει τις ευθύνες, για τις κακές σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον.

Ο Ερντογάν όχι μόνο θέτει όρους στην Ουάσιγκτον, απαιτώντας από τις ΗΠΑ σέβονται την εθνικής κυριαρχία της Τουρκίας, αλλά απειλεί ευθέως λέγοντας ότι: «…η Ουάσιγκτον πρέπει να εγκαταλείψει την λανθασμένη αντίληψη ότι η σχέση μας μπορεί να είναι ασύμμετρη και να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εναλλακτικές λύσεις. Η αποτυχία να αντιστραφεί αυτή η τάση και η έλλειψη σεβασμού θα μας οδηγήσει να αναζητήσουμε νέους φίλους και συμμάχους».

Σύμμαχος της Τουρκίας στην αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ είναι το Ιράν, ο Υπουργός Εξωτερικών του οποίου κατηγόρησε την Αμερικανική Κυβέρνηση για «εθισμό στις κυρώσεις και στον εκφοβισμό».

The post «Θα αναζητήσουμε άλλους συμμάχους», απαντά ο Ερντογάν στις νέες αμερικανικές κυρώσεις appeared first on Defence Review.

Powered by WPeMatico