Ιρανός θρησκευτικός ηγέτης: Εάν το Ισραήλ πράξει ανόητα θα ισοπεδώσουμε Τελ Αβίβ και Χάιφα

tribune Ο Ιρανός θρησκευτικός ηγέτης Αχμάντ Χαταμί, μέλος της «Συνέλευσης των Εμπειρογνωμόνων», του σώματος που εκλέγει τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, δήλωσε μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Τεχεράνη ότι εάν το Ισραήλ πράξει ανοήτως, το Τελ Αβίβ και η Χάιφα θα καταστραφούν ολοσχερώς.
«Δεν έχουμε να κάνουμε με μια πυρηνική βόμβα, αλλά αντίθετα, η πολιτική μας είναι μια αποτρεπτική πολιτική, προς την κατεύθυνση αυτή, κάθε ημέρα η πυραυλική δύναμη του Ιράν αυξάνεται, ώστε το Ισραήλ να χάνει τον ύπνο του από αυτή τη δύναμη», δήλωσε ο Χαταμί σύμφωνα με το IRIB Radio.

«Εάν το Ισραήλ πράξει ανόητα, τότε θα ισοπεδώσουμε το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα», πρόσθεσε ο Χαταμί.
Είχε προηγηθεί η δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος κάλεσε τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ να διώξει τις ιρανικές δυνάμεις από τη Συρία.

Ο Λίμπερμαν διαμήνυσε προς τον Σύρο Πρόεδρο ότι το Ιράν δεν τον ωφελεί και η παρουσία του δημιουργεί προβλήματα.

Η Συνέλευση των Εμπειρογνωμόνων -η οποία συγκαλείται για μία εβδομάδα κάθε χρόνο- αποτελείται από 86 «ενάρετους και πολυμαθείς» θρησκευτικούς ηγέτες που εκλέγονται από τον λαό κάθε οκτώ χρόνια, από λίστα ονομάτων εγκεκριμένη από το Συμβούλιο των Κηδεμόνων (όπως συμβαίνει και στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στο Ιράν).

Η Συνέλευση των Εμπειρογνωμόνων με τη σειρά της εκλέγει ένα από τα μέλη της στο αξίωμα του Ανώτατου Ηγέτη της χώρας.

Η Συνέλευση δεν έχει ποτέ φέρει αντίρρηση επισήμως σε οποιαδήποτε απόφαση του Ανώτατου Ηγέτη.Powered by WPeMatico