Ισόβια στον εγγονό, αθώα η αδελφή του για τον φόνο της γιαγιάς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ισόβια στον εγγονό, αθώα η αδελφή του για τον φόνο της γιαγιάς
❱❱ Αθώα λόγω αμφιβολιών έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου την 35χρονη εγγονή της 69χρονης Ουρανίας Γερολύμου (φωτό), η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στ’ Ασγούρου Ρόδου τον Νοέμβριο του 2014.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης της νεαρής γυναίκας Φώτη Ρωμαίου, την απάλλαξε από κάθε κατηγορία. Ομως έκρινε ένοχο τον 30χρονο ετεροθαλή αδελφό και συγκατηγορούμενό της χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό, επιβάλλοντάς του ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ποινή κάθειρξης 10 ετών για το αδίκημα της ληστείας.

Πρωτόδικη ποινή

Το Εφετείο ουσιαστικά δεν του μείωσε ούτε μέρα από την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί τον Μάρτιο, μετά την αναίρεση που είχε ασκηθεί από τον Αρειο Πάγο στην απόφαση που έλαβε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, η οποία τον αθώωνε. Το ίδιο δικαστήριο τότε είχε κρίνει ομόφωνα ένοχη χωρίς ελαφρυντικά την αδελφή του, επιβάλλοντάς της ισόβια, ενώ τον αδελφό της τον είχε κρίνει αθώο για την ανθρωποκτονία!

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου ο νεαρός, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τη γιαγιά του χτυπώντας τη με σφυρί στο πρόσωπο για να της κλέψει την τηλεόραση και λίγα μετρητά, επιτέθηκε φραστικά στον εισαγγελέα της έδρας. Τελικά, οι αστυνομικοί τον απομάκρυναν από την αίθουσα και το επεισόδιο έληξε εκεί.

Powered by WPeMatico