Καταδικάστηκε πρωτόδικα ο πρώην βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης για ασέλγεια κατά ανηλίκου

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε στον πρώην βουλευτή Νίκο Γεωργιάδη ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή, για υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας που είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου 9 χρόνια στη Μολδαβία, όπου υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.

Το δικαστήριο έκρινε τον κ. Γεωργιάδη ένοχο για την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή, επιβάλλοντας του ποινή κατά συγχώνευση, καθώς η κατηγορία αφορά τρία ανήλικα παιδιά. Του επιβλήθηκε επιπλέον συνολική χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

«Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος», δήλωσε ο Νίκος Γεωργιάδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ», συμπλήρωσε.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση κατά της ΝΔ το Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη «έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος από το Τριμελές Πρωτοδικείο για παιδεραστία.

Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα.

• Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη

• Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης

• Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους «φίλους» του.

Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της».

ellada.press/

Συντάκτης:

Συντακτική Ομάδα