Κοτόπουλο ψητό σε μαρινάδα βαλσάμικου

ΥΛΙΚΑ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή ολόκληρο (1.5-1.7 κιλά περίπου)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ.σ. μουστάρδα
1 λεμόνι (ο χυμός του και ξύσμα)
1/2 φλιτζ. ξύδι βαλσάμικο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

**********

Διαδικασία συνταγής

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και μαρινάρουμε το κοτόπουλο από 2 ώρες μέχρι και 24 (δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικό σκεύος) .
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψάκι και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Τοποθετούμε το ταψάκι στο φούρνο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για μιάμιση ώρα περίπου. Αν πάρει χρώμα πολύ γρήγορα, τυλίγουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε σε γάστρα μαζί με πατάτες baby. Αν βάλουμε πατάτες καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε κι λίγο νεράκι στο ταψί.

Powered by WPeMatico