Κρίσεις στο Λιμενικό προς την κρίση των δικαστηρίων. Τι συμβαίνει

«ΖΗΜΙΩΜΕΝΟ» μπορεί να βγει το Ελληνικό Δημόσιο από τις κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος που ολοκληρώθηκαν χθες, καθώς, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, οι αποστρατείες πολλών αξιωματικών οι οποίοι είχαν υπηρεσιακό φάκελο από άψογο μέχρι «λίαν καλώς» μπορεί να κηρυχθούν από τα διοικητικά δικαστήρια της χώρας ως παράνομες. Και έτσι, το Ελληνικό Δημόσιο να χρειαστεί να καταβάλει στους μισθούς που υπολείπονται μέχρι την κανονική τους αποστρατεία όπως το εφάπαξ.
Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, οι ανώτατοι αξιωματικοί με βαθμό 8 και 9 αν δεν υπάρχουν άλλα δυσμενή στοιχεία είναι φυσιολογικό να μην προάγονται αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποστρατεύονται.


Η συντριπτική πλειοψηφία των αποστρατευμένων αξιωματικών σκέφτεται να καταφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, καθώς το ΦΕΚ 380 Γ’/2019 θα εκπέσει νομικά, αφήνοντας εκτεθειμένη και την πολιτική ηγεσία που το υπέγραψε.
Οι κρίσεις τελικά ολοκληρώθηκαν με νέο ΦΕΚ, το οποίο δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τρίτης. Ο Γιάννης Αργυρίου για τον οποίο οι κρίσεις κόντεψαν να τιναχθούν στον αέρα αποφασίστηκε τελικά ότι θα είναι ο νέος β’ υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος. Έτσι, αποστρατεύτηκε ο υποναύαρχος Χαράλαμπος Αϊβαλιώτης.
ΠΗΓΗ: Ε.Τ. – staratalogia.blogspot.gr

enoplos.gr/
Author:

ENOPLOS.GR