Κύκλοι θέλουν τους Τουρκοκύπριους μειονότητα σε ελληνοκυπριακό κράτος

…πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Σε μήνυμά του για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής ο εκπρόσωπος του υπουργείου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να λάβει θέση υπέρ των Τουρκοκυπρίων

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών Ιμπραχίμ Καλίν, δήλωσε πως η Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα στη Κύπρο θα χρησιμοποιήσει τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο μέχρι τέλους, δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων και θα είναι δίπλα στους «ομογενείς αδελφούς μας».

Σε μήνυμά του για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Ιμπραχίμ Καλίν αναφέρει ότι η Τουρκία είναι πάντοτε υπέρ της ίδρυσης μιας τάξης βασισμένης στη δικαιοσύνη, τη βιωσιμότητα και την ισότητα. «Η χώρα μας κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες υπό την ηγεσία του αξιότιμου προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ώστε να συζητηθεί το θέμα με σοβαρότητα και ειλικρίνεια αφήνοντας στην άκρη τις προσεγγίσεις που θεωρούν τη μη λύση, ως λύση. Με τον ίδιο τρόπο οι Τουρκοκύπριοι έκαναν μεγάλες θυσίες και μεγάλα βήματα για την ειρηνική λύση με το δημοψήφισμα του 2004 και τη διαδικασία που ακολούθησε».

Ο Ιμπραχίμ Καλίν υποστηρίζει ότι «αντίθετα με αυτή την ειλικρινή προσέγγιση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, είναι φανερό ότι υπάρχουν κύκλοι που θέλουν να μετατρέψουν τους Τουρκκύπριους σε μειονότητα σε ένα κράτος ελληνοκυπριακό», προσθέτοντας ότι αυτή η προσέγγιση εμφανίστηκε ξανά με τη μη κατάληξη της Συνόδου για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά. «Υπό τις παρούσες συνθήκες η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει μια καθαρή στάση υπέρ των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση υποστηρίζουν τη λύση και εναντίον της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία είναι η πλευρά που σπρώχνει μακριά τις προτάσεις για λύση».
Πηγή: protothema.gr

The post Κύκλοι θέλουν τους Τουρκοκύπριους μειονότητα σε ελληνοκυπριακό κράτος appeared first on Enimerosi24.

Powered by WPeMatico