Μαρίνος Βυθούλκας για Γιώργο Παπαδάκη: «Τα μηνύματα χωρίς απάντηση τα έχω ακόμα»

Χθες ο Στέφανος Κωνσταντινίδης αποκάλυψε  μέσα από την εκπομπή «Στην φωλιά των Κου κου» στο Star, πως η Μπάγια Αντωνοπούλου απολύθηκε και την ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι δεν θα συνεχίσει στον ΑΝΤ1. Προφανώς ενημερώθηκε από τους υπευθύνους που αρχικά ήθελαν να παραμείνει στο κανάλι. Εδώ γελάμε. Και συ Μπάγια μου που έλεγες τα καλύτερα για τον Γιώργο Παπαδάκη σε κάθε σου συνέντευξη, για το πόσο καλός, εξαιρετικός, δάσκαλος, στοργικός, «πατέρας», μέντορας κλπ κλπ, ήρθε η στιγμή να κάνεις ταμείο και να μην σκορπάς έτσι τις λέξεις.

Με αφορμή την ιστορία της Μπάγιας Μπάγιας Αντωνοπούλου, θυμήθηκα ένα περιστατικό μεταξύ εμού και του κυρίου Παπαδάκη, το ποίο συνέβη πριν αρκετά χρόνια. Τέσσερα για την ακρίβεια.

Την καλοσύνη του Γιώργου Παπαδάκη την βίωσα και εγώ τον Γενάρη του 2015, όταν ύστερα από μια συνέντευξη που κάναμε μαζί στο γραφείο του (στην οποία με υποδέχτηκε εγκάρδια και ήταν πράγματι ευγενέστατος καθ’ όλη την διάρκεια της συνομιλίας μας) του τηλεφώνησα λίγους μήνες μετά. Αφορμή στάθηκε η συμμετοχή του γιου του, Φοίβου, στο τότε προεκλογικό σποτ του Σύριζα. Όταν λοιπόν του τηλεφώνησα και του είπα ποιος είμαι (με θυμόταν καθώς είχε περάσει λίγος καιρός από την συνέντευξη) του ζήτησα αν ήθελε να μου πει δυο λόγια σχετικά με τη παρουσία του γιού του στο σποτ. Άρχισε να ωρύεται και να μου λέει πως θα έπρεπε να ντρέπομαι(!).

Ομολογώ πως δεν πρόλαβα καλά καλά να του πω τον λόγο που τον κάλεσα, γιατί μόλις του ανέφερε πως τον κάλεσα με αφορμή την συμμετοχή του Φοίβου Παπαδάκη στο σποτ, σε χρόνο dt έγινε έξαλλος λέγοντας «Θα έπρεπε να ντρέπεστε κύριε. Να ντρέπεστε που με πήρατε». Να ντρέπομαι δηλαδή που ως δημοσιογράφος, τον κάλεσα για ένα θέμα που εκείνη την ημέρα έπαιζε σε όλα τα ΜΜΕ και ουσιαστικά ήθελα από εκείνον να μου δώσει ένα email του γιού του ώστε να τον ρωτήσω αν ενδιαφέρεται να κάνουμε μια συνέντευξη. Τίποτα από όλα αυτά, δεν πρόλαβα να κάνω, καθώς ο Γιώργος Παπαδάκης από την στιγμή που του είπα τον λόγο που τον κάλεσα στο τηλέφωνο, δεν με άφησε να ξαναμιλήσω.

Στο τέλος, ύστερα από τον σύντομο μονόλογό του, μου έκλεισε και το τηλέφωνο. Μετά του έστειλα sms στο οποίο του εξηγούσα πως δεν υπήρχε καμία αρνητική διάθεση και το μόνο που ήθελα ήταν ένα contact ώστε να βρω τον Φοίβο Παπαδάκη. Εννοείται πως δεν έλαβα καμία απάντηση. Ύστερα από λίγους μήνες και με αφορμή την ονομαστική του εορτή, έστειλα πάλι ένα sms, με ευχές για την γιορτή του. Τζίφος. Αυτή είναι η δική μου ιστορία με τον Γιώργο Παπαδάκη. Τα μηνύματα χωρίς απάντηση τα έχω ακόμα. Όπως επίσης έχω και πολλά ακόμα παραδείγματα συμπεριφορών από ανθρώπους που με κάνουν να γίνομαι ακόμα πιο υποψιασμένος και επιφυλακτικός όσο μεγαλώνω. Και συ Μπάγια μεγαλώνεις. Είσαι 29 ετών. Αλλά από εδώ και στο εξής να κρατάς μικρό καλάθι.

kourdistoportocali-Μαρίνος Βυθούλκας

Powered by WPeMatico