Μεγαλομανία Ερντογάν: Στήνει ρομποτικό στρατό για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις

Ρομποτικό στρατό κυρίως για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στήνει η Τουρκία και προς το σκοπό αυτό δημιούργησε ”δεξαμενή εγκεφάλων” στο υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας, ενώ ο πρωτος στόχος είναι η, με κάθε τρόπο, πρόσβαση και απόκτηση σχετικής τεχνολογίας από προηγμένες στον τομέα αυτό βιομηχανίες.
Το σχετικό πρόγραμμα «στρατιώτες- ρομπότ» ( Robot Soldier Project) ξεκίνησε την δημόσια φάση του τον περασμένο Μάρτιο με πρόσκληση του Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας τηςΤουρκίας (SSM) προς τα πανεπιστήμια και την ιδιωτική πρωτοβουλία να συνεργασθούν στη εξέλιξη της νέας ”ρομποτικής βιομηχανίας” που έχει ως επιχειρησιακό στρατιωτικό στόχο, την μείωση της απώλειας των στρατιωτών σε αποστολές των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ιδιαίτερα κατά “τρομοκρατικών στοιχείων” στην ξηρά – για δε την Τουρκία “τρομοκρατικά στοιχεία” είναι και κάθε τι που σχετίζεται με Κουρδους του ΡΚΚ και το κίνημα του ιμάμη Γκιουλέν.
Ο Τούρκος υπουργός Επιστημών και Τεχνολογίας Faruk Ozlu, σε μια συνάντηση για την προοπτική αναληψης έργου στρατιωτών από ρομπότ έχει πει νωρίτερα : “Οι μέρες κατά τις οποίες τα στρατεύματα με ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε αμυντικές υπηρεσίες, που είναι ένα από τα πιο κρίσιμα καθήκοντα του στρατού, δεν είναι πολύ μακριά. Η ψηφιοποίηση όλων δεν είναι μια διαδικασία που μπορείτε να αντισταθείτε. Πρέπει να συμβεί αυτό “.

Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα κ.α. εργάζονται συνεχώς στη στρατιωτική τεχνολογία των ρομπότ. Αναφέρεται ότι ο αμερικανικός στρατός στοχεύει να ‘στρατολογήσει” πολλούς στρατιώτες-ρομπότ , όπως και υποζύγια, στον τομέα της μάχης μετά το 2025. Στη Ρωσία, το ρομπότ «Fedor» έχει και στα δύο χέρια την ικανότητα να χρησιμοποιεί όπλα.

Καμπάνια στρατολόγησης

Το SSM, λοιπόν έκανε δημόσια καμπάνια προσέλκυσης μέσω αφισών που ανάρτησε ευρέως, είχε ωστόσο εφαρμόσει και ένα άλλο σκέλος ”στρατολόγησης” Τούρκων που δουλεύουν στο εξωτερικό με κατ ιδίαν επαφές σε επιστημονικά συνέδρια, τεχνολογικές ημερίδες, εκθέσεις κ.α. που όπως κυκλοφορεί σε ακαδημαϊκούς και κύκλους της σχετική αγοράς αποδίδει. Η Αγκυρα δελεάζει ειδικούς με την προβολή του επιχειρηματος ανάπτυξης “εγχώριας αμυντικής τεχνολογίας” και η χρηματοδότητση από πολλές πηγές.Powered by WPeMatico