ΜΤΕΑΞΥ ΚΑΤΕΡΓΑΡΕΩΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ… : Οι Σκοπιανοί και οι Βούλγαροι ΤΣΑΚΏΝΟΝΤΑΙ για τους Κύριλλο και Μεθόδιο… αλλά βρήκαν λύση…!!!

Μέχρι σήμερα, στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων και της Βουλγαρίας υποβόσκει η διεκδίκηση της καταγωγής των ιεραποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, που μεταλαμπάδευσαν τον Χριστιανισμό στους Σλάβους.
Οι Σκοπιανοί ως απόγονοι, κυρίως, των σλαβικών φυλών που κατοικούσαν και κατοικούν στο γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας και πέραν αυτής, γράφουν ότι οι δύο ιεραπόστολοι από τη Θεσσαλονίκη ήταν Σλάβοι όπως και αυτοί, ενώ οι Βούλγαροι τους αναγνωρίζουν ως Βουλγάρους γιατί τότε κυριαρχούσαν οι Βούλγαροι σε μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή.

Η Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα Σκοπίων – Βουλγαρίας, σε συνέντευξη στο Pressing.mk ανακοίνωσε ότι έχει καταλήξει στο εξής σκεπτικό, προκειμένου να υπάρχει σύμπνοια:

Οι Κύριλλος και Μεθόδιος, οι διαφωτιστές των Σλάβων, έζησαν την εποχή του Βυζαντίου και δεν μπορούν να εθνικοποιηθούν. Θα ήταν πιο σωστό (σύμφωνα με την επιτροπή) να χαρακτηριστούν ως ‘ιεραπόστολοι του Βυζαντίου’ και αυτή φαίνεται να είναι μια πιθανή λύση στη διαφορά της καταγωγής τους, όπως γράφει η Γιοβάνκα Κεπέσκα.

ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΑ -ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ…

svest.mk

The Hellenic Information Team
Powered by WPeMatico