Νίκος Φίλης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμετρήθη και εβρέθη ελλιποβαρής

Δεν έκρυψε την χαρά του για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Σκοπίων για το ονοματολογικό ο Νίκος Φίλης δηλώνοντας ότι η Ελλάδα έκανε ένα βήμα μπροστά. Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας την στάση και τον λόγο του ανεύθυνο, διχαστικό και παρωχημένο.

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς και υπερηφάνειας, μια ημέρα που κάθε λογικός άνθρωπος, όλος ο δημοκρατικός κόσμος και βεβαίως όλος ο κόσμος της αριστεράς περίμενε», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χάρις σε αυτή την κυβέρνηση, χάρις στην ικανότητα, την αποφασιστικότητα και τη διορατικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έκανε ένα βήμα μπροστά.

«Έχουμε μια συμφωνία που για τη χώρα μας ισοδυναμεί με το μέγιστο των εύλογων θέσεων μας. Πολύ πιο πάνω από την συνομολογημένη εθνική γραμμή ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την εθνική και συλλογική αξιοπρέπεια των γειτόνων μας και της σταθερότητας στην περιοχή» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στη διεθνή κοινότητα με κύρος, μετά τη μνημονιακή περιπέτεια που οδήγησε στην εθνική υποτίμησή μας.

Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στη στάση του προέδρου της ΝΔ λέγοντας ότι «χθες το βράδυ και σε απόσταση από όλες τις επίσημες διεθνείς αντιδράσεις, ακούστηκε μια παραφωνία. Μια φωνή εθνικής και πατριωτικής ανευθυνότητας, η φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο λόγος ήταν όχι μόνο ανεύθυνος, όχι μόνο διχαστικός αλλά και αφόρητα παρωχημένος».

«Σε μια ιστορική στιγμή για τον τόπο, στην πρώτη ουσιαστικά δοκιμασία του ως ηγέτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμετρήθη και εβρέθη ελλιποβαρής. Σήμερα ακούγεται ότι θέλει να υποβάλει πρόταση μομφής. Καλοδεχούμενη. Αλλά αν την υποβάλει θα μοιάζει με πρόταση μομφής εναντίον του πατέρα του, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», είπε κλείνοντας ο Νίκος Φίλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Powered by WPeMatico