«Ντου» της αστυνομίας σε «εργοστάσιο ντόπας»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΣΠΕΙΡΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ… ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ!

«Ντου» της αστυνομίας σε «εργοστάσιο ντόπας»
❱❱ Επιασαν σπείρα που «έσπρωχνε» αναβολικά! Ο ρόλος γνωστού bodybuilder και η εμπλοκή ιδιοκτήτη γραφείου τελετών

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Καίριο χτύπημα στα μεγάλα κυκλώματα των αναβολικών κατάφεραν τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, που ύστερα από πολύμηνη έρευνα πραγματοποίησαν ταυτόχρονη επιχείρηση σε Αττική, Κρήτη και Ηπειρο συλλαμβάνοντας συνολικά 11 άτομα και εντοπίζοντας «εργοστάσιο» παρασκευής με τεράστιες ποσότητες παράνομων ουσιών.

Συνολικά συνελήφθησαν 11 άτομα -10 άνδρες και μία γυναίκα-, ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος είχε ως βάση το Ηράκλειο Κρήτης. Μάλιστα, ο φερόμενος ως εγκέφαλος είναι γνωστός αθλητής του bodybuilding και λόγω της ενασχόλησής του με αυτό είχε άνετη πρόσβαση σε γυμναστήρια.

Επίσης, φέρεται ότι εμπλέκεται στη σπείρα και ο Ν. Μ. (μικρή φωτό), στέλεχος μιας εκ των πολλών Διεθνών Ομοσπονδιών Bodybuilding στην Ελλάδα, ο οποίος διατηρεί και γραφείο τελετών. Ο εν λόγω κατηγορείται ότι χορηγούσε σε αθλητές τα παράνομα σκευάσματα αντί αδράς αμοιβής.

Οπως προέκυψε από τις πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών, ο αρχηγός της σπείρας έκανε παράνομες εισαγωγές αναβολικών από Κίνα και Πολωνία, όπως και πρώτες ύλες για την παρασκευή ανάλογων σκευασμάτων. Οταν παραλάμβανε το εμπόρευμα που παράγγελνε μέσω διαδικτύου «μαγείρευε» αναβολικά στο «εργοστάσιο» που είχε εγκαταστήσει σε περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης για να του δώσει την τελική μορφή έτοιμη για τους bodybuilder και άλλους αθλητές.

Μάλιστα, το κέρδος ήταν τόσο μεγάλο που δεν δίσταζε να διαφημίζει την «πραμάτεια» σε σχετικές ιστοσελίδες, αναφέροντας ότι πρόκειται για δήθεν εγκεκριμένα φάρμακα που μειώνουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες από τη χρήση αναβολικών! Το πελατολόγιό του ήταν μεγάλο λόγω της επαφής του με αθλητές του χώρου, στους οποίους εμφανιζόταν ως «ο γκουρού των αναβολικών».

Το «ντελίβερι»

Οι «πελάτες» έκαναν τις παραγγελίες τους διαδικτυακά και συνήθως τα σκευάσματα έφθαναν στα χέρια τους μέσω εταιριών ταχυμεταφορών. Στην περίπτωση, βέβαια, που οι παραγγελίες ήταν από την Αττική το εμπόρευμα έφτανε απευθείας με «ντελίβερι» από έμπιστα άτομα του φερόμενου ως αρχηγού. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ο Κρητικός συνεργαζόταν με ιδιοκτήτη καφετέριας στον Κορυδαλλό, ο οποίος του «δάνειζε» τους «ντελιβεράδες» που είχε στο κατάστημά του για να μοιράζουν τα αναβολικά. 

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 141.639 αναβολικά, δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες, 301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια MDMA, αλλά και 6.520 γραμμάρια καπνού και 6,2 γραμμάρια κάνναβης. Επίσης, αεροβόλο όπλο, δύο μαχαίρια, 13 φυσίγγια αερίου, 29 αβολίδωτα φυσίγγια, εξοπλισμός παρασκευής των αναβολικών, πρώτες ύλες, 19 κινητά τηλέφωνα, εννέα ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το ποσό των 155.499 και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων που καίνε το κύκλωμα.

Powered by WPeMatico