Οι Θεσσαλονικείς “σήκωσαν μανίκια” για την ανέγερση του πρώτου νηπιαγωγείου στο Gongo

Ελπιδοφόρα ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Άννας Μαργούτα και της Σμαράγδας Αυγέρη, δύο νέων γυναικών από τη Θεσσαλονίκη που έχουν αναλάβει την ανέγερση του πρώτου νηπιαγωγείου στο Gongo της Τανζανίας.

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον κόσμο που ευαισθητοποιήθηκε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσους συμμετείχαν με κάθε τρόπο στη δράση μας”, δηλώνουν η Άννα και η Σμαράγδα, που το Σάββατο διοργάνωσαν στο ζαχαροπλαστείο Dolce Danai φιλανθρωπική εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν αποκλειστικά σε αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία.

“Ευχαριστούμε το Dolce Danai για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία, τις πανταχού παρούσες οικογένειες μας, τους μοναδικούς φίλους μας που ανέλαβαν καθήκοντα ενδυματολόγων, οδηγών, σερβιτόρων, την ακούραστη dj μας Zorzét που, αφιλοκερδώς και με επαγγελματισμό μας συνόδευσε με υπέροχες μουσικές και μας τροφοδοτούσε συνεχώς με ενέργεια”, συμπληρώνουν.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν άνθρωποι με εμπειρία σε αντίστοιχες δράσεις και άλλοι που παρακινήθηκαν ή σχεδιάζουν ήδη τη δική τους, οι οποίοι θέλησαν να γνωρίσουν την Άννα και τη Σμαράγδα και ν’ ανταλλάξουν ιδέες μαζί τους.

“Κάποιοι ήρθαν οργανωμένα όπως τα μέλη του Σωματείου φίλων μουσείου Βυζαντινού πολιτισμού, άλλοι μεμονωμένα μαζί με τους φίλους, τα παιδιά, τις οικογένειες τους, πριν ή μετά τη δουλειά τους, έστω και για δέκα λεπτά. Φίλοι και παλιοί συμμαθητές, γνωστοί και άγνωστοι, μεγάλοι ή μικροί, όλοι με στωικότητα και ενδιαφέρον περίμεναν ν’ ακούσουν την ιστορία πίσω από την πρωτοβουλία, να μάθουν για τα παιδιά της περιοχής, τις συνθήκες ζωής τους, το έργο του Saving Africa’s Nature – SANA in Tanzania, την εξέλιξη του έργου”.

Για όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν, μπορούν να απευθυνθούν στη σελίδα τους και να επικοινωνήσουν μαζί τους αλλά και να προσφέρουν εδώ.

The post Οι Θεσσαλονικείς “σήκωσαν μανίκια” για την ανέγερση του πρώτου νηπιαγωγείου στο Gongo appeared first on .