Ο Βασίλης Δημάκης σταματά την απεργία δίψας

Δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο πανεπιστήμιο

Ο Βασίλης Δημάκης σταματά την απεργία δίψας καθώς σύμφωνα με την δικηγόρο του, Ηλέκτρα Κούτρα, του δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης Π. Δουλάμη ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο πανεπιστήμιο.

Όπως αναφέρει η Η. Κούτρα σε ανάρτησή της στο Facebook, ο Β. Δημάκης μεταφέρεται στο νοσοκομείο και μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις.

«Το αίτημα για έκτακτη άδεια εξετάζεται από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό»

«Το αίτημά του για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το Πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες νέου αιτήματος για εκπαιδευ­τική άδεια» αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως σημειώνει, «στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του υπουργείου και ιδίως η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κρατούμενος Β.Δ. διέκοψε την απεργία πείνας-δίψας και μεταφέρθηκε με τη θέλησή του στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία και αποκατάσταση. Το αίτημά του για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το Πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες νέου αιτήματος για εκπαιδευ­τική άδεια. Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του Υπουργείου και ιδίως η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ακόμα μια φορά τη σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας. Αυτή η πολιτική συνεχίζεται».
Πηγή avgi.gr

The post Ο Βασίλης Δημάκης σταματά την απεργία δίψας appeared first on Enimerosi24.

Powered by WPeMatico