Ο Κάρολος με post-it στο κούτελο

ΚΟΣΜΟΣ
Ο εν αναμονή βασιλιάς δήλωσε ότι δεν είναι ανόητος για να ασχοληθεί με την πολιτική όταν καθίσει στον θρόνο

Ο Κάρολος με post-it στο κούτελο
❱❱ Εργασιομανής ο πατέρας τους, λένε Ουίλιαμ και Χάρι! Κοιμάται στο γραφείο με χαρτάκια στο μέτωπο

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ο διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου πρίγκιπας Κάρολος είναι τόσο εργασιομανής που κοιμάται πάνω στα χαρτιά του, σύμφωνα με τους πιο κοντινούς ανθρώπους του που μίλησαν σε ντοκιμαντέρ του BBC.

Ο γιος του, πρίγκιπας Χάρι, μάλιστα, δήλωσε υπερήφανος που ο πατέρας του τού παρέδωσε τη Μέγκαν Μαρκλ στον γάμο τους, ενώ ο ίδιος ο Κάρολος τόνισε ότι «δεν είναι το ίδιο να είσαι βασιλιάς και το ίδιο πρίγκιπας».

Ο εν αναμονή βασιλιάς εξήγησε στο «Prince, Son and heir – Charles at 70» (Πρίγκιπας, γιος και διάδοχος – Ο Κάρολος στα 70), που προβλήθηκε χθες εν όψει των γενεθλίων του την ερχόμενη εβδομάδα, ότι δεν είναι «τόσο ανόητος» για να ανακατευτεί στην πολιτική όταν καθίσει στον θρόνο. Αν και στο παρελθόν επιλογές του προκάλεσαν αντιδράσεις, όπως η υποστήριξη στον Δαλάι Λάμα που ξεσήκωσε την Κίνα, αλλά και ο εκνευρισμός της Ρωσίας όταν συνέκρινε τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αδόλφο Χίτλερ, ο πρωτότοκος γιος της Ελισάβετ Β΄ τόνισε ότι θα τηρήσει το Σύνταγμα που του απαγορεύει να επεμβαίνει σε πολιτικά θέματα.

Ως αργά

Στο ντοκιμαντέρ που σκιαγραφεί το πορτρέτο του Καρόλου μίλησαν τόσο η σύζυγός του Καμίλα όσο και οι δύο γιοι του Χάρι και Ουίλιαμ. Επεσήμαναν ότι εργάζεται ως αργά το βράδυ ώσπου τον παίρνει ο ύπνος στο γραφείο και τον βρίσκουν με ένα χαρτάκι post-it κολλημένο στο μέτωπό του. 

Ο Χάρι περιέγραψε πώς ο πατέρας του «βγήκε μπροστά», όταν κατάλαβε ότι ο πατέρας της Μαρκλ δεν θα παρευρισκόταν στον γάμο τους και προσφέρθηκε να τη συνοδεύσει εκείνος. Ο Ουίλιαμ από την άλλη ευχήθηκε να βρει περισσότερο χρόνο ο πατέρας του για τα εγγόνια του.

Powered by WPeMatico