Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και η «Πυθία» Παπακώστα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οσα παίρνει ο άνεμος

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και η «Πυθία» Παπακώστα
❱❱ Στηρίζει τους μαθητές χωρίς να ξεκαθαρίζει αν είναι υπέρ ή κατά των καταλήψεων

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Είναι υπέρ αλλά και… κατά των μαθητικών καταλήψεων η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ) Κατερίνα Παπακώστα. Προτρέπει τα παιδιά να πολεμήσουν με τα «όπλα της δημοκρατίας» και όχι του διχασμού, όπως λέει.
Δηλαδή με τι; Με ποιον τρόπο;

«Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό, έλεγε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ… Ως μαθήτρια το υπερασπίστηκα, ως πολιτικός το υπερασπίζομαι σθεναρά. Οσοι επιδιώκουν να πνίξουν τα φωτεινά όνειρα των νέων στο σκοτάδι τους να γνωρίζουν ότι το φως πάντα νικά το σκοτάδι. Ως πρόεδρος του ΝΕΟ καλώ τους μαθητές να πολεμήσουν για τα ιδανικά τους με τα όπλα της δημοκρατίας και όχι με οδηγό τον διχασμό του σκοταδισμού» λέει η ίδια αναφορικά με τις καταλήψεις.

Την ανάρτησή της αυτή στα social media, που ξεσήκωσε ήδη «διάλογο» στο διαδίκτυο για το πώς εννοεί τη συμμετοχή στη διαμαρτυρία, συμπληρώνει με μια παιδική φωτογραφία της από τα πρώτα της σχολικά χρόνια.

Ωραία όλα αυτά, αλλά το διά ταύτα ποιο είναι τελικά;

Είναι σαν κι αυτό που συνηθίζουμε να λέμε: «Τι θέλει να πει η ποιήτρια;»

—-

Στην Τριχωνίδα ο δήμαρχος Βρυξελλών

❱❱ Το Αγρίνιο φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο το συνέδριο των Ευρωπαίων δημοσιογράφων, που ταξίδεψαν από όλη την Ευρώπη για να βρεθούν στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου πήρε τον ομόλογό του, δήμαρχο Βρυξελλών Χρήστο Δουλκερίδη (δεξιά), που επίσης συμμετείχε στο συνέδριο, και τον ξενάγησε στη μοναδικής ομορφιάς λίμνη Τριχωνίδα. Ο δήμαρχος ενθουσιάστηκε και υποσχέθηκε να ξανάρθει.

Η Αιτωλοακαρνανία βγαίνει από την απομόνωσή της και θα βοηθήσουν σε αυτό η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, που πήραν μέρος στο συνέδριο και μίλησαν για την ανάπτυξη της δυτικής Ελλάδας με άξονα το Αγρίνιο.

—-

❱❱ Οταν ξέρεις να μαζεύεις ελιές, σίγουρα γνωρίζεις πώς να μαζέψεις και ψήφους…

Η Τόνια Αντωνίου (φωτό δεξιά), στενή συνεργάτρια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά (φωτό αριστερά), έχει λιόδεντρα και, φυσικά, όταν χρειαστεί, τινάζει και μαζεύει τις ελιές της.

Τα κτήματα βρίσκονται στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, από όπου κατάγεται η πρώην βουλευτής, η οποία αποφάσισε να μπει ξανά στη μάχη της πολιτικής ως υποψήφια στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών.

—-

Τιμή στους Μωμόγερους

❱❱ Τους Μωμόγερους, αυτό το ωραίο ποντιακό έθιμο, τίμησε με την παρουσία του ο σύμβουλος Επικοινωνίας Μητσοτάκη Μακάριος Λαζαρίδης.

Οι κάτοικοι στον Κεχρόκαμπο Νέστου αναβίωσαν το έθιμο και ο Μακάριος έζησε από κοντά τις εκδηλώσεις του συλλόγου του χωριού που τιμά κάθε χρόνο τη λαϊκή αυτή σατιρική παράδοση.

—-

! Εκεί που έπινε το ποτό του το βράδυ της Κυριακής ο Νικήτας Κακλαμάνης, να σου κι εμφανίζεται μπροστά του σχεδόν σύσσωμη η ΟΝΝΕΔ…

Οι νεολαίοι της παράταξης της Ν.Δ., τα παιδιά του, όπως τους αποκαλεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής, του έκαναν έκπληξη. Εκεί ανάμεσά τους ήταν και ο Γιώργος Πατούλης.

Οπως καταλαβαίνετε, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής έχει ήδη πάρει την «ευλογία» Κακλαμάνη.

Powered by WPeMatico