Ο Τσίπρας οργώνει την Ελλάδα γεμίζοντας γήπεδα κι ο Μητσοτάκης αρκείται σε σκηνοθετημένες περιοδείες με κομπάρσους

Τα ΜΜΕ κάνουν πως δεν το βλέπουν. Πώς όμως να το κρύψουν από τους κατοίκους σήμερα στην Ξάνθη; Και προχθές από τους Χανιώτες, παραπροχθές από τους Καλαματιανούς, αύριο από τους Γιαννιώτες, μέχρι τις εκλογές από όλους τους Έλληνες;

Αναμενόμενο ήταν ότι ο Μητσοτάκης θα αρνιόταν, παρά τις συνεχείς προ(σ)κλήσεις, το debate με τον Τσίπρα, την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση προτάσεων και προγραμμάτων.
Προτιμά να χρεωθεί τη φυγομαχία, παρά μια δεινή ήττα επί της ουσίας. Γιατί από τη φυγομαχία μπορούν, ίσως, να τον προστατεύσουν τα φιλικά του μέσα. Από μια πανωλεθρία σε ζωντανή μετάδοση δεν μπορεί να τον προστατεύσει κανείς. Το έχουν αποδεχθεί αυτό στην Πειραιώς. Αυτή τη στάνη έχουν, αυτό το γάλα βγάζει.
Αυτό που, όμως, κάνει εντύπωση -για όποιον πιστεύει τις δημοσκοπήσεις- είναι ότι ο Μητσοτάκης αποφεύγει τις συγκεντρώσεις, την επαφή του με τον κόσμο, που, αν πιστέψουμε τους δημοσκόπους, είναι συντριπτικά στο πλευρό του.
Τρεις εβδομάδες πριν από τη μάχη των ευρωεκλογών, ο Μητσοτάκης περιορίζει την πολιτική του δραστηριότητα σε σκηνοθετημένες περιοδείες χωρίς την παρουσία ΜΜΕ. Το μόνο ρεπορτάζ από τις «περιοδείες» αυτές είναι το υλικό που επεξεργάζεται και διανέμει το γραφείο Τύπου της Πειραιώς και αναπαράγεται από τα μέσα του αντιπολιτευόμενου συστήματος. Τόσο ελεύθερη και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία είχαμε να δούμε από τα καθεστώτα τύπου Ανατολικής Γερμανίας.
Από την άλλη, τρεις εβδομάδες πριν από τη μάχη των ευρωεκλογών, η Αριστερά με τον Τσίπρα γεμίζει γήπεδα σε όλη την Ελλάδα. Αυξάνει με ταχύτατους ρυθμούς τη συσπείρωσή της χάρη στο ηθικό και στον ενθουσιασμό των οπαδών της.
Ποια είναι η αντίδραση της Ν.Δ.; Ο πρόεδρός της Ν.Δ. συνεχίζει να δρα σε προστατευμένο περιβάλλον. Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει αδιαμεσολάβητα με τον κόσμο, κάθεται σε τραπέζια, τα παιδιά τού ζητούν φωτογραφίες και selfies, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέπτεται γειτονιές χωρίς να το πει σε κανέναν. Ουδείς τον περιμένει.
Οι δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν ότι θα πάει και δεν είναι εκεί για επιτόπιο ρεπορτάζ, ενώ το ρεπορτάζ με διαλόγους στέλνει το γραφείο Τύπου της Ν.Δ.!
Που κι εκεί, όμως, πέφτουν από τη μία γκάφα στην άλλη. Πότε η κυρία με το καρότσι, που “τυχαία” βρίσκεται στο δρόμο του, για να του πει πόσο καλός είναι, αποκαλύπτεται ότι είναι συνεργάτης βουλευτή, πότε ο άνεργος που πουλάει τη “Σχεδία” εμφανίζεται να τον στηρίζει, μέχρι που βγαίνει ο άνθρωπος και τον ξεμπροστιάζει, πότε οι καλλιτέχνες εμφανίζονται ως κομπάρσοι, βάζοντάς τους στο στόμα λόγια που ποτέ δεν είπαν και αναγκάζονται να τον διαψεύσουν δημόσια.
Μια προσπάθεια έκανε ο καημένος να μιλήσει σε “λαοθάλασσα”, μπας και μας πείσουν ότι μπορεί κι αυτός να γεμίζει τα γήπεδα όπως ο Αλέξης Τσίπρας και τον ξεγύμνωσε η φωτογραφία στην Καβάλα. Η σκηνή στο κέντρο του γηπέδου και η κερκίδα άδεια, με τον σκηνοθέτη να ζουμάρει στους 200 νοματαίους, εκ των οποίων οι 100 ήταν στελέχη της Ν.Δ. από τις γύρω περιοχές.
Και να ‘χεις τον άλλον να οργώνει την Ελλάδα, να γεμίζει γήπεδα και να ξεσηκώνει τον κόσμο, αυξάνοντας τη συσπείρωση με θεαματικούς ρυθμούς…
Σήμερα, για παράδειγμα, ο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει στην Ξάνθη. Στις 2:30 το μεσημέρι επισκέφθηκε τα Κιμμέρια, όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με κατοίκους από την κοινότητα Ρομά. Και στη συνέχεια, στις το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία σε μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ευμοίρου στην Ξάνθη.
Τα ΜΜΕ θα κάνουν ότι δεν την είδαν. Πώς όμως να την κρύψουν από τους κατοίκους σήμερα στην Ξάνθη; Και προχθές από τους Χανιώτες, παραπροχθές από τους Καλαματιανούς, αύριο από τους Γιαννιώτες, μέχρι τις εκλογές από τους Έλληνες;