Ο φλογερός ομιλητής του συλλαλητηρίου στην Αριδαία Δημ.Κίτσος χειροτονήθηκε διάκονος στην Ι.Μ. Αγίου Ιλαρίωνος Προμάχων!

Στην Εκκλησία θα συμβαίνει πάντα αυτό που είπε ο Ιδρυτής της: «Πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής».

Ο Άδης να ανοίξει και να καταπιεί τα πάντα, η Εκκλησία θα μείνει απείραχτη.
Η κρίση της λειψανδρίας στον κλήρο είναι γεγονός. Αλλά γεγονός είναι και το ότι υπάρχουν πιστοί που θυσιάζουν ανέσεις, καριέρα, αξιώματα και ελευθερία για τη δόξα της Εκκλησίας. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι και ο συμπολίτης μας Δημήτριος Κίτσος γνωστός νομικός από την φλογερή ομιλία του στο Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε για τη Μακεδονία μας στην πόλη της Αριδαίας πριν από λιγους μήνες.

Ο Δημήτριος Κίτσος χειροτονήθηκε διάκονος και εισήλθε έτσι στις τάξεις του ορθόδοξου κλήρου! Στο εξής λοιπόν δεν θα ασχολείται μόνον με τη συμμόρφωση των πολιτών προς τον νόμο της πολιτείας ή την προάσπιση των δικαίων της Μακεδονίας, αλλά θα βοηθάει και πιστούς στην τήρηση του Νόμου του Θεού.

Απ’ τη Θεσσαλονίκη

Ο Δημήτριος Κίτσος, καταγόμενος από τη Θεσσαλονίκη, έζησε και μεγάλωσε σε ευσεβή και σπουδαία οικογένεια. Φοίτησε στο 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, σπούδασε Νομική στο ΑΠΘ και υπηρέτησε μέχρι τώρα σε υπεύθυνες θέσεις και εργάστηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Χαρακτήρας ευγενής και πάντα πρόθυμος, πιστός και ευαίσθητος στην άγνοια, τη φτώχεια και την ανέχεια των ανθρώπων.

Τύπος ανθρώπου με ευθύτητα και κοινωνικότητα, κάτι που φάνηκε όταν εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι του επιδοκίμασαν την απόφασή του να ιερωθεί επαναλαμβάνοντας το «άξιος» που εκφωνούσε ο Μητροπολίτης Ε.Π.Α. κκ Ιωήλ-

Powered by WPeMatico