Σε συναγερμό οι Τουρκικές Ενοπλες Δυναμεις: Για στρατιωτική δράση στην Α.Μεσόγειο γράφουν οι Τούρκοι και προαναγγέλουν «θερμό» επεισόδιο

“Για στρατιωτική δράση σε κρίση στην Α.Μεσόγειο” γράφουν τουρκικά ΜΜΕ τα οποία μάλιστα δημοσιεύουν και βίντεο για να μας “υπενθυμίζουν” τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου “Γαύδος” από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια.
Με μπαράζ δημοσιευμάτων προαναγγέλλουν “θερμό επεισόδιο” στην Α.Μεσόγειο καθώς σε λιγότερο από τρία 24ωρα το υπερσύγχρονο γεωτρύπανο Stena IceMax της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum φτάνει στην Κύπρο.

Λίγα 24ωρα αργότερα, στις 15 Νοεμβρίου ξεκινά η πρώτη από τις δύο γεωτρήσεις στο οικόπεδο 10. Ομως είναι φανερό πως η Τουρκία δεν μπορεί να το “αγγίξει”, συνεπώς θα δράσει σε άλλο μέρος και με άλλο στόχο.

Την Παρασκευή ο ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις με την Τουρκία και τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ είπε «ας μην δημιουργηθούν τετελεσμένα. Δεν θέλουμε να αυξηθεί η ένταση. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στις δικές μας περιοχές, εκείνοι ας εργαστούν στις δικές τους. Η Τουρκία και η ‘τδβκ’ θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους μέχρι τέλους. Δεν βρίσκουμε σωστό να γίνονται βήματα που παραβιάζουν τα δικαιώματα των ‘πολιτών’ μας στην Κύπρο.»

Πολεμικό σκηνικό στήνουν οι Τούρκοι

“Ελλάδα και ε/κ αυξάνουν την ένταση στην Α.Μεσόγειο. Οι μονομερείς ενέργειες τους αυξάνουν την στρατιωτική κινητικότητα. Μέρα με τη μέρα η ένταση ανεβαίνει σε διαφορετικό επίπεδο” γράφει τουρκικό ΜΜΕ και κάνει μια ανασκόπηση της κατάστασης.

“Παρά την αντίδραση της Τουρκίας, δόθηκαν άδειες σε γαλλικές, ιταλικές και αμερικανικές εταιρείες

Η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τις μονομερείς ενέργειες των ε/κ.

Μεταξύ Τουρκία και “ψευδοκράτους” έχουν συναφθεί συμφωνίες που αφορούν και το “οικόπεδο” 13.

Η Άγκυρα έχει λάβει καθαρή στάση στην περιοχή. Οι φρεγάτες παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες.

Ελλάδα, Αίγυπτος, Λίβανος, Ισραήλ έχουν συνάψει συμφωνίες για Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη”.

Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τις συμφωνίες αυτές”.
Powered by WPeMatico