Σπίρτζης: Ελεύθερη διέλευση στα διόδια σε μόνιμους κατοίκους

 

«Ο Μητσοτάκης να ψάξει στο οικογενειακό του άλμπουμ για στολές παραλλαγής»

Θα προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση, θα σταθούμε στα δικά μας πόδια και θα αξιοποιήσουμε κάθε πλεονέκτημα που έχει η χώρα. Θα ξαναχτίσουμε ένα κράτος δικαίου δήλωσε στην «Πρώτη Είδηση» και την ΕΡΤ ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στο θέμα της ανάπτυξης της οικονομίας τόνισε ότι τον Αύγουστο η κυβέρνηση θα οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από το μνημόνιο.

Εκπονούμε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο μαζί με την κοινωνία είπε ο κ. Σπίρτζης. Έχουν υλοποιηθεί 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, έχουμε συζητήσει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τις συλλογικότητες. Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης μποικοτάρει την προσπάθεια και προσπάθησε να πείσει τους δημάρχους να μην συμμετάσχουν, συμπλήρωσε.

Με την άνοδο του ΑΕΠ αυτόματα θα μειωθεί και η φορολόγηση των πολιτών και θα διορθωθούν τυχόν αδικίες, είπε ο κ. Σπίρτζης.

«Εμείς χτίζουμε γέφυρες φιλίας και συνεργασίας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε χωρίς να υποχωρήσουμε ένα χιλιοστό από την εθνική μας θέση και την εδαφική μας ακεραιότητα», δήλωσε μιλώντας αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο υπουργός μεταφορών και υποδομών.

Και άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «Όλοι επικαλούνται την εθνική συνεννόηση και κάποια από τα κόμματα συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ίδια στιγμή που την επικαλείται ανάγει τα εθνικά θέματα σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός έχει επαναφέρει τη χώρα μας στη θέση που της άξιζε. Ο κ. Καμμένος βρίσκεται πάντα σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό αλλά ο ρόλος του κάθε υπουργού προκύπτει από τη θέση που υπηρετεί. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ξαναδεί να φορούν πρωθυπουργοί, ή υπουργοί εθνικής άμυνας στολή παραλλαγής;» αναρωτήθηκε και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να ψάξει στο οικογενειακό του άλμπουμ για να το θυμηθεί».
Ειδικότερα για τα διόδια ο υπουργός Μεταφορών ενημέρωσε ότι οι δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου που κινητοποιούνται σήμερα εντάσσονται στην ελεύθερη διέλευση καθώς υλοποιείται η συμφωνία που έχει γίνει από το 2016 και προβλέπει ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων Αχαρνών, Κηφισιάς και Διονύσου θα μπορούν να διέρχονται ελεύθερα από τα διόδια. Το ίδιο θα ισχύει και οι μόνιμοι κάτοικοι Ωρωπού που έχουν επιβαρυνθεί με πλευρικά διόδια ενώ όπως ενημέρωσε έχει ξεκινήσει ήδη η καταγραφή των μόνιμων κατοίκων ώστε να απαλλαγούν από τα διόδια.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στα εκπτωτικά πακέτα που υπάρχουν ως και 50% στους εργαζόμενους όπως περιγράφονται αναλυτικά στο δελτίο τύπου του υπουργείου Μεταφορών.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ εδώ

The post Σπίρτζης: Ελεύθερη διέλευση στα διόδια σε μόνιμους κατοίκους appeared first on Enimerosi24.

Powered by WPeMatico