ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ…!! Απιστευτη Δήλωση Τσίπρα…!! «Πέραν της ΑΟΖ, απομένει το ζήτημα των συνόρων με τα Τίρανα»


Έχει πάρει φόρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και όπως όλα δείχνουν έρχονται θύελλες και σε αυτό το ζήτημα. Η κυβέρνηση της Ελλάδος έχει αναλάβει εργολαβικά μετά από προτροπή ΗΠΑ και Γερμανίας την είσοδο σε ΝΑΤΟ/ΕΕ των Σκοπίων, παραβλέποντας την ιστορία και κυρίως τις σοβαρές διαφορές σε ζητήματα όπως η ονομασία ( ΠΓΔΜ) ή το θέμα της ελληνικής μειονότητας και το Τσάμικο ( Αλβανία), στα οποία οι «γείτονες» δεν κάνουν πίσω .

Χαρίζουμε «διευκολύνσεις» σε χώρες που έχουν αποδειχθεί στο παρελθόν ότι δεν σέβονται τίποτα, διαβάλουν και κατηγορούν την χώρα μας με την πρώτη ευκαιρία, και κυρίως δίνουν «βάσεις» και διευκολύνσεις στο τουρκικό παράγοντα που επιθυμεί την περικύκλωση του ελληνικού χώρου από ΒΔ.
Πότε θα αποκτήσουμε όμως σε αυτήν την δύσμοιρη χώρα μια κυβέρνηση που κινείται καθαρά από εθνικά κριτήρια και δεν θα απεμποπλεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα;

Μια δήλωση που προκαλεί σοκ έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου η Ελλάδα έδωσε το πράσινο φως στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ.
Ερωτηθείς για τις συνομιλίες της Αθήνας με τα Τίρανα, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας τι θα συζητηθεί με την αλβανική κυβέρνηση στα εναπομείναντα θέματα της άρσης του εμπολέμου μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και των συνόρων. «Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν».

Αυτά είπε επί λέξη ο Τσίπρος και γίνεται χαμός. Πληροφορίες λένε για επανορθωτική αντίδραση Μαξίμου που ήδη πάιζει… επανερχόμαστε…Powered by WPeMatico