Τους εκτέλεσε εν ψυχρώ ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν – Το video της σφαγής στο Thousand Oaks της Καλιφόρνια

Τζάμια που σπάνε. Πυροβολισμοί. Σκοτάδι. Μετά σιωπή. Μια κραυγή απελπισίας, ουρλιαχτά τρόμου. Είναι η στιγμή που ο 28χρονος πρώην πεζοναύτης Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ μπήκε στο μπαρ Borderline Bar & Grill στο Thousand Oaks της Καλιφόρνια και εκτέλεσε εν ψυχρώ 12 ανθρώπους, πριν πέσει νεκρός και ο ίδιος.
Ανάμεσα στους νεκρούς και ο 27χρονος Έλληνας ομογενής, Τηλέμαχος Ορφανός.

Είναι η στιγμή ενός ακόμη μακελειού που βυθίζει τις ΗΠΑ στο πένθος και την οργή. Είναι τα δραματικά δευτερόλεπτα που κατέγραψε με το κινητό του ο Dallas Knapp, ένας από τους εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονταν το βράδυ της Τετάρτης στο Borderline Bar & Grill. Ο Ντάλας κατάφερε να σωθεί. Οι φίλοι του όχι.

Στα δευτερόλεπτα που έχει καταγράψει με το κινητό του, φαίνεται αστραπιαία ο δράστης που μπαίνει στο μπαρ. Υπάρχουν καπνοί από τα καπνογόνα που είχε ρίξει. Η πίστα έχει πια αδειάσει. Ακούγεται ο ήχος τζαμιών να σπάνε καθώς όσοι βρίσκονταν στο μπαρ προσπαθούσαν να σωθούν.

Ο 28χρονος πρώην πεζοναύτης πυροβολεί συνεχώς. Εκμεταλλεύεται την αδυναμία και την αγωνία των θυμάτων του. Δεν μιλά. Δεν ακούγεται. Μόνο ο ήχος των πυροβολισμών υπάρχει.
Powered by WPeMatico