Το στοίχημα της ανανέωσης: Δεδομένα και προσδοκίες

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 H ανανέωση της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με το Νίκο Παππά είναι προ των πυλών (απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση) και το σημείωμα αυτό προσπαθεί ν’ αναλύσει τα δεδομένα και τις προσδοκίες της συγκεκριμένης κίνησης.

Δεδομένα:

1) Με την παραμονή του Παππά στον Παναθηναϊκό διατηρείται ο ελληνικός «κορμός» των «πρασίνων», ο οποίος με την προσθήκη και του Παπαπέτρου διευρύνεται ακόμη περισσότερο (Καλάθης, Παππάς, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο, Βουγιούκας, Μήτογλου) γεγονός που είναι πολύ σημαντικό, καθώς είναι αυτός που τα προηγούμενα χρόνια (μέχρι το 2012) αποτέλεσε την βάση για τις επιτυχίες.

2) Ενδυναμώνεται η σχέση της ψυχολογίας της εξέδρας με την ομάδα στο παρκέ. Οι σχέσεις λατρείας του Παππά με την εξέδρα είναι γνωστές. Δεν υπάρχει ομάδα που να μην θέλει έναν τέτοιο παίκτη στην σύνθεση της.

3) Η εκτίμηση του διεθνή γκαρντ στο πρόσωπο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και αντίστροφα είναι προφανές ότι αποτέλεσαν τον καταλυτικό παράγοντα στην συνέχιση της συνεργασίας τους. Ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού δεν έκρυψε ποτέ την ιδιαίτερη συμπάθεια του για τον Παππά και με βάση την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης (αρχικά δύο αρνήσεις του Έλληνα γκαρντ στις προτάσεις των «πρασίνων») θεωρώ ότι αν δεν επρόκειτο για τον συγκεκριμένο παίκτη, η συνεργασία θα είχε λυθεί.

4) Κρατώντας τον Παππά και σε συνδυασμό με την «βόμβα» της μεταγραφής του Λάνγκφορντ (και εδώ απομένει η επίσημη ανακοίνωση), ο Παναθηναϊκός διατηρεί το στοιχείο του «απρόβλεπτου» στο παιχνίδι του (πολύ σημαντικό κομμάτι στο σύγχρονο μπάσκετ), ενισχύοντας παράλληλα την δυνατότητα σκοραρίσματος. Μιλάμε άλλωστε για δύο παίκτες με εξαιρετική ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, οι οποίοι αποδεδειγμένα μπορούν ν’ αλλάξουν την ροή ενός παιχνιδιού και ν’ αναλάβουν την ευθύνη όταν η μπάλα «καίει».

5) Είναι πρόδηλο ότι από την στιγμή που ο Παππάς συνεχίζει στον Παναθηναϊκό, ο χρόνος συμμετοχής του δεν θα είναι ο ίδιος με την περυσινή σεζόν. Άλλωστε ο ίδιος ο Παππάς σε συνέντευξη του δήλωσε ότι θέλει να νιώθει σημαντικός και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο διεθνής γκαρντ είναι παίκτης ρυθμού και τα «μπες-βγες» δεν βοηθούν το αγωνιστικό του στυλ. Άρα, αν δεν του δοθεί τουλάχιστον η παραπάνω δυνατότητα στο να προσπαθήσει να κάνει πράξη αυτό το οποίο ο ίδιος είπε προς όφελος της ομάδας του, τότε ποιο το νόημα?

Προσδοκίες:

Η απόφαση του Παναθηναϊκού για ανανέωση της συνεργασίας με τον Νίκο Παππά, δείχνει ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη και την πίστη της διοίκησης προς το πρόσωπο του. Οι «πράσινοι» περιμένουν πολλά από τον 28χρονο πλέον Έλληνα γκαρντ, ο οποίος για διάφορους λόγους (τραυματισμούς, αστάθεια στην απόδοση του, κλπ) μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει στο μέγιστο τις προσδοκίες που έχει η ομάδα από αυτόν. Ο Παππάς,αυτή την στιγμή βρίσκεται στην καλύτερη μπασκετική ηλικία και έχει την «χρυσή» ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις ούτως ή άλλως δεδομένες ικανότητες του μέσα στο παρκέ. Η σταθερότητα της απόδοσης του σε υψηλά επίπεδα αποτελεί στοίχημα για τον Παναθηναϊκό και για τον ίδιο τον παίκτη.

basketplus.gr
Author:

Powered by WPeMatico