Το non paper του Μαξίμου είναι ερμηνεία που δεν ανταποκρίνεται στη συμφωνία

«Ρουκέτα» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο των Σκοπίων

Σκληρή κριτική για το non paper του Μαξίμου μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιακόφσκι.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι το non paper της ελληνικής κυβέρνησης είναι ερμηνεία και δεν ανταποκρίνεται στους αρχικούς όρους της συμφωνίας.

«Η βάση της συμφωνίας είναι το πώς η Ελλάδα ερμηνεύει και κατανοεί τον όρο Μακεδονία και αποδέχθηκαν το πώς εμείς κατανοούμε και ερμηνεύουμε τον όρο Μακεδονία», είπε και πρόσθεσε: «Μία σαφής διάκριση γίνεται ανάμεσα στο τι σημαίνει Μακεδονία για εκείνους και τι είναι αποδεκτό σε εμάς και τι σημαίνει για εμάς Μακεδονία και είναι αποδεκτό για εκείνους».

Εν συνεχεία επισήμανε ότι «διατηρούμε το δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Μακεδόνες», ενώ υπογράμμισε ότι η συμφωνία «διατηρεί τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα».

Σε ό,τι αφορά τα σύμβολα, εξήγησε ότι δεν αποτέλεσαν μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας και διευκρίνισε ότι ο ύμνος και η σημαία της γειτονικής χώρας δεν θα αλλάξουν.
Πηγή enikos.gr

The post Το non paper του Μαξίμου είναι ερμηνεία που δεν ανταποκρίνεται στη συμφωνία appeared first on Enimerosi24.

Powered by WPeMatico