Φανταστικό ιμάμ μπαϊλντί!

Υλικά…

8 Μελιτζάνες

4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κονσέρβα ντοματάκια ή 3 ώριμες ντομάτες

Μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κούπα λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία

• Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες

• Αφαιρούμε μερικές λωρίδες από τη φλούδα

• Χαράζουμε σταυρωτά, κατά μήκος ως τις άκρες, 2 φορές

• Τις αλατίζουμε και τις σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά

• Στη συνέχεια, τις αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ

• Σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τα κρεμμύδια μας με ένα φλιτζανάκι του καφέ του νερό για να μαραθούν

• Αφού σωθεί το νερό, ρίχνουμε το λάδι μας και σοτάρουμε

• Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τα σκόρδα και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά

• Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ανοίγουμε τις μελιτζάνες, δημιουργούμε ένα βαθούλωμα κατά μήκος και γεμίζουμε με το μείγμα των κρεμμυδιών

• Στο πυρέξ ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι νερό

• Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου

• Το φαγητό σερβίρεται και ζεστό και κρύο και είναι πεντανόστιμο!
Πηγή

ΠΗΓΗ

Powered by WPeMatico