Όταν σε έναν στρατό ο ένας αξιωματικός καταδίδει τους άλλους

Συνεχίζεται στην Τουρκία αμείωτο το όργιο των συλλήψεων στρατιωτικών που κατηγορούνται σαν προσκείμενοι στον Φετουλάχ Γκιουλέν, ή που μετείχαν κατά κάποιο τρόπο στο αποτυχών πραξικόπημα του 2016 και ανήκαν στην οργάνωση «Mahrem» του Γκιουλέν.
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Hürriuet, αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας κατέδωσε 15 πιλότους και 93 αξιωματικούς της πολεμικής αεροπορίας σαν Γκιουλενιστές οι οποίοι ήδη έχουν συλληφθεί από τους πραιτοριανούς του Ερντογάν.. Όπως αποκαλύπτεται από το αποτυχών πραξικόπημα έχουν συλληφθεί 1364 της πολεμικής αεροπορίας από τους οποίους οι 118 πιλότοι και 473 αξιωματικοί.
Οι συλληφθέντες πιλότοι των τουρκικών F-16 υπηρετούσαν στις αεροπορικές βάσεις του Afyon, Eskişehir, Erzurum και Diyarbakır.
Το φαινόμενο στρατιωτικοί να καταδίδουν συνάδελφους τους σαν Γκιουλενιστές στην Τουρκία έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό και με τον προδοτικό αυτό τρόπο οι καταδότες εξασφαλίζουν την δική τους διάσωση.
Η κατάσταση αυτή έχει σαν συνέπεια τη επικράτηση κλίματος μεγάλης καχυποψίας στις τάξεις κυρίως των αξιωματικών και στα τρία όπλα
Νάναι καλα ο Εντογάν, που δημιούργησε αυτό το σώμα των καταδοτών στις ένοπλες δυναμεις της χώρας του.

Powered by WPeMatico