Το προολυμπιακό τουρνουά πυγμαχίας, από το οποίο επρόκειτο να προκύψουν τα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ακυρώθηκε, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Την είδηση έδωσε στην δημοσιότητα η ιαπωνική ομοσπονδία και, όπως όλα δείχνουν, οι θέσεις για την συμμετοχή στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού θα κατανεμηθούν με βάση την παγκόσμια κατάταξη.

Το παγκόσμιο προκριματικό τουρνουά επρόκειτο να διεξαχθεί στο Παρίσι τον Ιούνιο, μόλις έναν μήνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, που έχει προγραμματισθεί να διεξαχθούν το ερχόμενο καλοκαίρι (23/7-8/8) στο Τόκιο.

«Αθλητές από ορισμένες χώρες μπορούν να έλθουν στη Γαλλία, άλλοι δεν μπορούν, οπότε αυτό δεν είναι δίκαιο» δήλωσε η Μαγιούμι Ιμαέντα, εκπρόσωπος της ιαπωνικής ομοσπονδίας και πρόσθεσε: «Οι αθλητές πρέπει να έλθουν πρώτοι και πρέπει να είναι προστατευμένοι και ασφαλείς. Πρέπει, επίσης, όλα να γίνουν με διαφανή και έντιμο τρόπο. Οι αθλητές πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση».Ε

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, sports.ert.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here