Τα δύο σημαντικότερα τουρνουά γκολφ της Αυστραλίας αναβλήθηκαν για λόγους δημόσιας ασφάλειας και της υποχρεωτικής καραντίνας για τους παίκτες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για το Αυστραλιανό Όπεν, που ακυρώθηκε πέρυσι για πρώτη φορά από το 1945, αναβλήθηκε για απροσδιόριστη ημερομηνία προς τα τέλη Ιανουαρίου ή Φεβρουαρίου. Το τουρνουά αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί 25-28 Νοεμβρίου στο Australian Golf Club στο Σίδνεϊ.

Επιπλέον το Αυστραλιανό Πρωτάθλημα PGA, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο Royal Queensland, επαναπρογραμματίστηκε για το χρονικό διάστημα από τις 13 έως τις 16 Ιανουαρίου.

«Όσο ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού παραμένει ανησυχητικός και υπάρχει η απαίτηση καραντίνας, δυσκολεύει η διοργάνωση των τουρνουά γκολφ» σχολίασε σχετικά ο επικεφαλής της PGA στην Αυστραλία, Γκάβιν Κέρκμαν, και πρόσθεσε: «Δεν απαιτούν όλες οι χώρες καραντίνα για διεθνείς επισκέπτες -όπως παραδείγματος χάριν οι Ηνωμένες Πολιτείες- και αυτό θέτει την Αυστραλία σε μειονεκτική θέση, στη διεθνή αθλητική σκηνή».

Τα σύνορα της Αυστραλίας παραμένουν κλειστά για τους περισσότερους ταξιδιώτες και οι άνθρωποι που μετακινούνται από μια πολιτεία της χώρας στην άλλη ή από μια περιοχή σε άλλη ενδέχεται επίσης να τεθούν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Ο Κέρκμαν δήλωσε αισιόδοξος ότι η κατάσταση θα αλλάξει στις αρχές του επόμενου έτους με την επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού στην Αυστραλία.

 

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ