Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη συνδρομή δυνάμεων και της Λευκορωσίας, επέφερε (όπως σε ολόκληρο τον αθλητισμό) «συνέπειες» για τις συγκεκριμένες χώρες και στο τένις, με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) να ανακοινώνει την Τρίτη (01/03) την άμεση αναστολή αναγνώρισης της ρωσικής και της λευκορωσικής ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, οι δύο ομοσπονδίες αποβλήθηκαν –μέχρι νεοτέρας- απ’ τις τάξεις της διεθνούς ομοσπονδίας τένις, ενώ απαγορεύτηκε η συμμετοχή των δύο χωρών σε ομαδικούς αγώνες.

«Η ITF παραμένει σε στενή επαφή με την Ουκρανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και στέκεται αλληλέγγυα με τον λαό της Ουκρανίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ITF.

Στον αντίποδα, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή δήλωσή τους όλα τα διεθνή όργανα του τένις «…οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες μπορούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται σε διεθνείς διοργανώσεις και Grand Slam, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν υπό το όνομα ή τη σημαία της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας μέχρι νεωτέρας», συμπληρώνοντας πως: «Τα διεθνή όργανα διοίκησης του τένις είναι ενωμένα στην καταδίκη μας για τις ενέργειες της Ρωσίας».

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ