Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Βραζιλίας και της Αργεντινής αντέδρασαν με έντονο τρόπο για τα όσα συνέβησαν στο μεταξύ τους παιχνίδι, το οποίο διεκόπη μόλις στο 5ο λεπτό.

Η αστυνομία εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο του Σάο Πάολο, προκειμένου να συλλάβει τέσσερις παίκτες της Αργεντινής, οι οποίοι δεν τήρησαν το νόμο ταξιδεύοντας από Αγγλία για να αγωνιστούν με τα χρώματα της Αλμπισελέστε.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας:

«Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βραζιλίας εκφράζει τη θλίψη της για τα γεγονότα που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Η ομοσπονδία είναι υπέρμαχος της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τα τηρεί απαρέγκλιτα. Ωστόσο τονίζουμε πως είμαστε έκπληκτοι από τη στιγμή που οι αρχές επενέβησαν, με τον αγώνα να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Θα μπορούσε να είχε συμβεί αυτό με έναν πιο πρέποντα τρόπο σε προγενέστερη στιγμή ή και μέρες πριν τον αγώνα».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Αργεντινής:

«Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διακοπή της αναμέτρησης ανάμεσα στην εθνική ομάδα της χώρας και τη Βραζιλία στο Σάο Πάολο. Είμαστε έκπληκτοι από τις ενέργειες της αστυνομίας από τη στιγμή που άρχισε ο αγώνας.

Πρέπει να σημειωθεί πως η αποστολή της Αργεντινής ήταν στη Βραζιλία από τις 20:00 στις 3 Σεπτεμβρίου τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από την CONMEBOL για τη διεξαγωγή των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Μετά την έκθεση από τους αρμόδιους της CONMEBOL και τον διαιτητή, θα προωθήσουμε τις πληροφορίες στα αρμόδια τμήματα της FIFA. Το ποδόσφαιρο δεν θα έπρεπε να βιώνει τέτοια επεισόδια που υποβαθμίζουν το ευ αγωνίζεσθαι μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης».

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here