ΕΡΑ Σπορ: Εκπομπή αφιερωμένη στη γενοκτονία των Αρμενίων (audio)

Αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Αρμενίων ήταν η εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ που παρουσίασε ο Τάσος Επιτρόπου.

Καλεσμένοι ήταν  ο βουλευτής Β’ Πειραιώς της Ν.Δ. και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Ελληνοαρμενικής Φιλίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο σκηνοθέτης («Κόκκινο Ποτάμι»), παραγωγός και συγγραφέας, Μανούσος Μανουσάκης και ο Αντιπρόεδρος του ΕλληνοΑρμενικού Συλλόγου ΑΡΑΡΑΤ και ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Αρμενικής Ένωσης Αγαθοεργίας (ΓΑΕΑ) Αγκόπ Αρακελιάν.

Ο βουλευτής της Ν.Δ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνοαρμενικής φιλίας ανέλυσε τον ρόλο του φορέα, τις σχέσεις φιλίας που διέπει τις δύο χώρες και τη φιλοπατρία των Αρμενίων όχι μόνο για την χώρα καταγωγής τους την Αρμενία αλλά και για την Ελλάδα. Επεσήμανε την κοινή πορεία των δύο λαών ιστορικά και εξήρε το χαρακτήρα, την παιδεία καθώς και τον πολιτισμό των Αρμενίων.

«Εάν η Κύπρος είναι αδελφή χώρα τότε η Αρμενία είναι εξαδέλφη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αγκόπ Αρακελιάν Αντιπρόεδρος του ΕλληνοΑρμένικού Συλλόγου ΑΡΑΡΑΤ και Γενικός Γραμματέας της Γενικής Αρμενικής Ένωσης Αγαθοεργίας έκαναν μια ιστορική αναδρομή των γεγονότων που οδήγησαν στην Γενοκτονία των Αρμενίων στις 24 Απριλίου του 1915, στις αθλιότητες των Οθωμανών Τούρκων και στις 1.500.000 αδικοχαμένες ψυχές που εξοντώθηκαν.

Δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν θερμά το Ελληνικό κράτος για την αμέριστη συμπαράσταση στους Αρμένιους που ζουν στην Ελλάδα.

Η εκπομπή έκλεισε με τον σκηνοθέτη, παραγωγό και συγγραφέα Μανούσο Μανουσάκη, ο οποίος σκηνοθετεί την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Κόκκινο Ποτάμι», που αφορά τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Μανουσάκης αποκάλυψε πως έχουν απομείνει 20 μέρες γυρισμάτων και όταν λήξουν τα μέτρα όλοι οι συντελεστές θα γυρίσουν ακόμα πιο ώριμοι και δυναμικοί.

Επίσης μίλησε για την κοινή δραματική πορεία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων και τις θηριωδίες των Τούρκων που οδήγησαν στη γενοκτονία.

 

Πηγή: ΕΡΑ Σπορ

sports.ert.gr.