Ένας αναβάτης του MotoGP έχει την ανάγκη να αισθάνεται καλά στο pitbox της ομάδας του και η σχέση που αναπτύσσει με τον αρχιμηχανικό του είναι πολύ σημαντική. Ένας έμπειρος αρχιμηχανικός μπορεί να βοηθήσει έναν αναβάτη να κατανοήσει καλύτερα κάποια πράγματα, μπορεί να δείξει πράγματα σε νέους αναβάτες ή να πάρει αποφάσεις που θα «ξεμπλοκάρουν» έναν έμπειρο αναβάτη όταν δυσκολεύεται. Συνήθως οι αναβάτες παίρνοντας μεταγραφή για άλλη ομάδα προσπαθούν αν πάρουν μαζί τους αρχιμηχανικούς τους ενώ οι νέο αναβάτες εκμεταλλεύονται την παρουσία έμπειρων αρχιμηχανικών, όταν αυτό είναι εφικτό.

Το 2021 η πρωταθλήτρια Suzuki μπορεί να έχασε τον team manager που την οδήγησε στην επιτυχία, τον Davide Brivio, οι αναβάτες της όμως διατήρησαν σταθερές τις συνεργασίες τους. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Joan Mir θα συνεχίσει με τον Βρετανό Frankie Carchedi και ο Alex Rins θα συνεχίσει με τον Αργεντινό Jose Manuel Cazeaux.

Η εργοστασιακή ομάδα της Ducati θα έχει δύο νέους αναβάτες και νέυος αρχιμηχανικούς που προέρχονται από την Ducati Pramac. Ο Jack Miller παίρνει μαζί του τον Christian Pupulin συνεχίζοντας τη συνεργασία τους, όπως ακριβώς κάνει και ο Francesco Bagnaia που παίρνει μαζί του τον Christian Gabbarini. Ο Gabbarini επιστρέφει στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati αφού ήταν αρχιμηχανικός του Jorje Lorenzo όταν ο Ισπανός ήταν στην ομάδα.

Στην Pramac Ducati ο Johann Zarco πηγαίνει παίρνοντας μαζί του τον αρχιμηχανικό του από την Avintia Esponsorama Racing, τον Marco Rigamonti. Ο Jorge Martin που ανεβαίνει στην κατηγορία MotoGP με την Pramac Ducati θα έχει αρχιμηχανικό τον Daniele Romagnoli που ήταν αρχιμηχανικός του Danilo Petrucci στην εργοστασιακή Ducati.

Στην Esponsorama Racing ο πρωταθλητής της Moto2 για το 2020, Enea Bastianini θα έχει αρχιμηχανικό τον επί σειρά ετών αρχιμηχανικό του Andrea Dovizioso, Alberto Giribuola. Ο Luca Marini, δεύτερος στο πρωτάθλημα της Moto2 το 2020 που ανέβηκε επίσης στη MotoGP, θα έχει αρχιμηχανικό τον άνθρωπο της Ducati στα Superbikes, Luca Ferracioli.

Στη Yamaha ο Maverick Vinales θα συνεχίσει με τον Esteban Garcia. Ο Fabio Quartararo θα πάει στην εργοστασιακή ομάδα παίρνοντας μαζί του τον αρχιμηχανικό του από την Petronas Yamaha, Diego Gubellini. Αντίστοιχα, ο Valentino Rossi θα πάει στην Petronas Yamaha με τον αρχιμηχανικό του, David Munoz συνεχίζοντας για 2ηξ χρονιά τη συνεργασία τους. Ο Franco Morbidelli συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με τον Ramon Forcada.

Αρκετές αλλαγές υπάρχουν στην KTM. Ο Miguel Oliveira που πηγαίνει στην εργοστασιακή ομάδα από την Tech3, θα έχει δίπλα του τον αρχιμηχανικό που είχε ο Pol Espargaro, τον Paul Trevathan. Ο Brad Binder θα έχει και πάλι δίπλα του τον Andres Madrid με τον οποίο συνεργάστηκε για δύο χρόνια στην κατηγορία Moto2. Όταν ο Binder ανέβηκε στη MotoGP ο Andres Madrid παρέμεινε στην κατηγορία δουλεύοντας με τον Tetsuta Nagashima αλλά το 2021 το δίδυμο Binder-Madrid θα είναι και πάλι μαζί.

Στην KTM-Tech3 Ο Danilo Petrucci, ερχόμενος από τη Ducati, θα έχει αρχιμηχανικό τον Sergio Verbena, τον αρχιμηχανικό του Binder το 2020 στην εργοστασιακή KTM. Ο Iker Lecuona θα συνεχίσει και τη χρονιά αυτή με τον Nicolas Goyon.

Στη Honda το μεγάλο ερωτηματικό είναι εάν και πότε θα επιστρέψει ο Marc Marquez. Αν αυτό συμβεί, θα έχει αρχιμηχανικό τον Santi Hernandez. Ο Hernandez δήλωσε πως αν δεν επιστρέψει ο Marquez θα προτιμούσε να δει τον Bradl στη σέλα της μοτοσυκλέτας του Marquez παρά τον Dovizioso. Έτσι, όπως συνέβη και το 2020, αν συμμετέχει ο Bradl θα έχει αρχιμηχανικό τον Hernandez. Ο νέος στην ομάδα, Pol Espargaro, θα έχει αρχιμηχανικό τον έμπειρο Ramon Aurin ο οποίος για 5η χρονιά θα δουλέψει με τον 5ο διαφορετικό αναβάτη αφού το 2017 δούλεψε με τον Jack Miller, το 2018 με τον Takaaki Nakagami, το 2019 με τον Jorge Lorenzo και το 2020 με τον Alex Marquez!

Στην LCR Honda ο Takaaki Nakagami θα συνεχίσει με τον πρώην αρχιμηχανικό του Dani Pedrosa, τον Giacomo Guidotti και ο Alex Marquez που πηγαίνει στην LCR από την εργοστασιακή Honda, θα έχει αρχιμηχανικό τον Christophe ‘Beefy’ Bourguignon, επί σειρά ετών αρχιμηχανικό του Cal Crutchlow.

Τέλος, στην Aprilia, ο Aleix Espargaro θα έχει στο πλευρό του για 3η συνεχόμενη χρονιά, τον Antonio Jimenez ενώ η ομάδα δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ποιος θα είναι ο δεύτερος αναβάτης της ανάμεσα στους Lorenzo Savadori και Bradley Smith.

 

 

 

 

sports.ert.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here